2016 - Hiiumaa maitsete aasta!

Üle maailma on kohalik toit ja toidutraditsioonid üheks olulisemaks riigi ja piirkonna sümboliks, mis annavad põhjuse avastada reisil olles kohalikku elu-olu ka läbi toidu. Täna võib öelda, et toit osana piirkondlikust kultuurist on põhjus reisimiseks.
Eesti toidutraditsioonid, hea tooraine ja kokkade pühendumus oma piirkonna toidule annab tulemuseks maitsva ja omanäolise toidukogemuse.

Eesti erinevate piirkondade köögi ja kohaliku toidukultuuri väärtustamiseks on Maaeluministeerium ellu kutsunud uue traditsiooni – valida igal aastal välja üks Eesti toidu piirkond ning kuulutada välja selle piirkonna maitsete aasta.
Eesti esimeseks, 2016 aasta toidupiirkonnaks on Hiiumaa.
Kuidas ja miks on Hiiumaa just see väljavalitu, saate lugeda Eesti toidu lehelt.

Koos Hiiumaa maitsete aasta väljakuulutamisega avati 1. mail 2016 Hiiumaal Kärdlas ka Eesti Toidutee, mis ühendab enam kui 120 toidupakkujat üle Eesti.

Eesti Toiduteele koondunud Hiiumaa ettevõtjad hoolitsevad üheskoos selle eest, et Hiiumaa külastajad leiaksid kohalikud maitsed nii kohalikust talust, kohvikust, restoranist kui ka hooaja kultuurisündmustelt.

Hiiumaal kostitavad külastajat parimate Hiiumaa maitsetega:

Fotod Hiiumaa maitsete aasta väljakuulutamisest ja Eesti Toidutee avamisest Hiiumaal, Kärdlas 01.mail 2016.