KOHVIK-PAGARIKODA RUKIS hommikusöök

Teenust pakub: Kohvik-pagarikoda Rukis

https://rukis.ee/menu/

Kohvik/Pagarikoda RUKIS avab oma uksed juba hommikul kell 8.00, kui letti on jõudnud värskelt valmistatud koogid-tordid ja pirukad ning maja on magusat värsket leivalõhna täis!

Rõõmsameelsed pagaripoisid-tüdrukud toovad lauda hommikusöögi a la carte menüü, kus leidub midagi igaühele!

Kuna terve kohviku interjöör on üles ehitatud just esimese Eesti aegsele pagaritemaatikale, siis loomulikult on suurem enamus ka meie toorainest just otse Eesti väiketaludest ning farmidest. Juustuks kasutame enda RAE MEIEREIS´s valmistatud koorejuuste.

Menüüs on kindlasti ühed populaarseimad road nii “munad Benedicti moodi” kui ka meie “Ahjuomlett Matsimoka maasuitsusingi, ahjutomati, juustu ja seentega” . Loomulikult ka pannkoogid erinevate lisanditega, sõrnikud ning erinevad croissandid-paninid-volovanid.

Märkimata ei saa kindlasti jätta ka meie majaleiba – Rukise rukkileib seemnetega. See leib ja retsept on maja tõeline lipulaev. Teda oleme voolinud, parandanud ja arendanud esimesest päevast peale. Leiva tegu algusest kuni serveerimiseni võtab aega ligi 40 tundi ning selle jaoks on olemas majas spetsiaalne leivameister. Pakume seda koduvõi ja Maldon soolahelvestega – nagu vanasti eestlastele meeldis seda süüa!

Märkmistväärt on ka meie kondiitrilett ning meie suurepärane peakondiiter Marju Männik. Viimane uhke saavutus oli konkursi “Eesti 100 Presidendiballi tordi võistluse” võit, mis tagas selle, et kõik 100 juubeli presidendiballi külastajad said õhtu lõpuks suu magusaks teha just Marju poolt valmistatud suupistega - Kodusjuustu-muraka tort köömnenapsu ja musta leivaga.