Biskviitkattega rabarberikook

KOOSTISAINED

Liivatainas

  • 200 g võid
  • 300 g jahu
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 700 g rabarberit
  • 75 g suhkrut

Biskviit

  • 6 muna

  • 125 g suhkrut
  • 75 g nisujahu
  • 30 g kartulitärklist

Foto: www.eestitoit.ee

Liivatainas

  • Sega jahu ja suhkur, lisa tükeldatud külm või ja haki segamini.
  • Lisa kergelt klopitud muna ning suru ühtlaseks tainaks. (Võid valmistada ka köögikombainiga.) Pane tainas 30 minutiks külmkappi.
  • Rulli tainas lahti ja kata sellega ahjuplaat, torka kahvliga põhja mõned augud ning küpseta 190°C ahjus 10 minutit või kuni hakkab kergelt pruunikaks muutum.

Biskviit

  • Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks (8-10 minutit).
  • Sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult läbi.
  • Kata eelküpsetatud muretainapõhi tükeldatud rabarberiga (noori rabarberivarsi pole vaja koorida), raputa üle suhkruga, vala peale muna-jahu segu (biskviittainas) ning aja ühtlaselt laiali.
  • Alanda ahju kuumus 180°C-ni ning küpseta kooki 20-25 minutit.
  • Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.