Pikalt küpsetatud pardiliha ...

KOOSTISAINED

Kogus: 4-6-le inimesele

  • 6 tk pardikoiba
  • 5 g meresoola
  • 1 pott tüümiani
  • 4 lehte loorberi
  • 2 spl kadakamarju
  • 1 spl musta pipart
  • 1 tk küüslauku
  • 500 g hanerasva

Kartulivaht

  • 700 g kartulit
  • 200 g võid
  • 200 g vahukoort
  • 500 g täispiima
  • soola

Marineeritud köögiviljad

  • 250 g punast sibulat
  • 250 g porgandit
  • 150 g õunaäädikat
  • 150 g suhkrut
  • 225 g vett

Kartuli tšipsid

  • 300 g Kongo kartulit
  • 1 kg toiduõli
  • soola

Foto: Leib Resto ja Aed

... kartulivahu, tšipside ja marineeritud köögiviljadega

Pardi valmistamine

  • Kaaluda köögikombaini kokku kõik ürdid ja meresool ning purustada kergelt.
  • Laotada part ja kuivmarinaad kihiti karpi ning panna 24 tunniks külmkappi.
  • Pesta marinaad maha, panna part haudepotti ja katta sooja hanerasvaga.
  • Küpsetada pealt kaetult ahjus 140 kraadi juures u 2,5 tuni. Lasta rasvas maha jahtuda.
  • Kui liha püsib kenasti rasvas, võib seda mitu päeva ette teha.
  • Enne serveerimist võtta kogu poti sisu välja ja eralda potti põhja jäänud puljong.
  • Puhastada part kontidelt ja panna puljongi sisse soojenema.

Kartulivahu valmistamine

  • Koorida kartulid ja panna keema. 
  • Teise potti panna piim ja koor kuumenema.
  • Kui kartul on pehme, siis kurnata ja valmistada püree lisades alustuseks toasoe või ja kuum piima ja koore segu.
  • Püree peaks olema jogurtipaksune.
  • Pressida valmis kreem läbi sõela, valada vahu pudelisse ja lisa 2 NO2 gaasi.
  • Hoida soojas veevannis.

Marineeritud köögiviljade valmistamine

  • Kaaluda potti äädikas, suhkur ja vesi ning lasta keema tõusta.
  • Koorida vahepeal köögiviljad, tükeldada väikesteks kuubikuteks ja panna marinaadi.
  • Kuumutada u 5 min marinaadis ja jätta jahtuma.

Tšipside valmistamine

  • Pesta kartulid ja viilutada mandoliiniga õhukesed viilud.
  • Panna külma vette ja lasta u 20 min vett peale joosta, aegajalt segades.
  • Kuivatada kartulilaastud ja friteerida 160 kraadi juures toiduõlis.
  • Tõsta kartulid köögipaberile nõrguma.
  • Maitsestada soolaga.