Setomaa Turismitalo soolasiig

Retsepti soovitab: Setomaa Turismitalo

KOOSTISAINED

  • 1 kg siia kala
  • 100-150 g jämedat soola

Foto: Setomaa Turismitalo

  • Kalade kõht lõigata lõhki, eemaldada sisikond ja lõpused.
  • Kalad pesta voolavas vees kiiresti puhtaks ja lasta hästi nõrguda.
  • Seejärel panna kalad eelsoola (verisoola). Selleks võtta 1 kg kala kohta 1-2 spl soola. Kaladel lasta järgmise päevani seista.
  • Nõrutada eelsoolatud kalad sõelal, hõõruda seest ja väljas soolaga ja laduda tihedalt üksteise kõrvale, kõhupooled üles.
  • Kaladele puistata veel soola, järgmine kiht laduda risti eelmisega.
  • Pealmisele kihile raputada soola, katta kaanega ja panna peale kerge vajutis.
  • Kalad on söömiseks valmis 2-3 päeva pärast.

Nõuanne: Fileeritud soolasiig sobib koos kuumade keedukartulite, või ja sibulaga. Peale raputada hakitud tilli või panna tillioksi. Soolasiiga sobib lauale anda ka rukkileiva ja võiga, milleks võib olla ka munavõi, sibulavõi või ürdivõi.