Hea teada, eriti veel tänasel pidupäeval😉🤗 🥂Vürtsikilu, kartulisalat ja täidetud munad ning seapraad mulgikapsaga – milliste Eesti veinidega sobitada kokku tuntud pidusööke kirjutas oma blogis Mirje Uibo veinikoolitused.🍷 👉Loe lähemalt, millised toidud sobiks Allikukivi veinimõisa, Habaja Viinavabriku, Murimäe Veinikelder, Valgejõe Veinivilla, Valgeranna Veinitalli, Ulge talu, Tori Siidritalu, Järiste Veinitalu ja Uue-Saaluse veinitalu veinidega.👇 https://veinitee.ee/blogi/sommeljee-soovitab-milline-vein-valida-vabariigi-aastapaeva-peolauale/
Head vabariigi sünnipäeva. On põhjus üheks korralikuks söömaajaks . . . Peipsimaa kutsub sööma täiskuu ajal🤗 Kaart kõikide kohtade menüüde ja tegevustega: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=10Z3_ZefCzWdKYuzjebvp5S407BRMOy4&usp=sharing Kõik meie 40 toredat kohta on tutvustatud! Nüüd on aega veel planeerida oma reisi, et külastada oma lemmikud ja valida lisaks kaardil ka uusi kohti. Selleks oleme loonud kaardi, koos kõikide kohtade menüüde ja lisategevustega. Leiad nad kergesti, kas QR koodi kasutades või postituse kommentaarides lisatud lingina kaardilt. Ootame teid juba sel laupäeval kell 17.00-00.00.
Oli see vast maitsev rännak👌 Tänud kõigile toiduteelistele, kohaliku toidu- ja joogitootjate andmebaasi kohaliktoit.maaturism.ee ettevõtjatele, toidupiirkondadele ja Eesti Maaturismi Ühingu Puhkus Maal tiimile ning kummardus kõigile kohalikust toidust lugupidavatele külastajatele. Turismimess Tourestil kontakt loodud, nüüd jääme teid kõiki külla ootama🤗 Eesti Toidutee lookleb üle Eesti! Suur tänu Ülle Jukk jäädvustamast meie pealinnas kulgenud maitserännakut! @jälgijad kutsume teidki ...
Head @jälgijad olete kõik oodatud Tourest 2024 Elamused ja maitsed hall kutsub maitserännakule! Toiduteemalisi sündmusi toimub aastal 2024 rohkelt. Leiate sündmused veebilehelt www.toidutee.ee või tulge Turismimess Tourestile, et kaasa haarata paberkandjal üle-Eestiliste sündmuste trükis ning osa saada põnevatest maitsetest erinevatest paikadest üle Eesti. Eesti toit kohtub pealinnas🤗
Asutati väikedestilleerijate liit Eesti kange alkoholi väiketootjad otsustasid koonduda ja asutasid veebruaris huvikaitseorganisatsiooni Eesti Väikedestilleerijate Liit. Kahjuks on Eesti ühiskonnas viimasel ajal populaarseks saanud mõttemall, et alkohol ja alkoholitootjad on süüdi kõikides maailma hädades. Meie, Liidu loojad oleme veendunud, et alkohol ise ei põhjusta kindlasti mingeid taunitavaid tagajärgi. Kõigis ebameeldivates nähtustes tuleks siiski süüdistada meie alkoholi tarbimise kultuuri, või pigem selle puudumist mingil osal elanikkonnast. Liit tahabki oma tegevuse käigus suures osas keskenduda meie alkoholitarbimiskultuuri tõstmisele, onju naps kuulunud läbi aegade toidukultuuri osana inimkonna arengu dünaamika juurde. Teine eesmärk on rääkida kaasa ka õigusloomes reklaamiseadusest aktsiisiseaduseni. Soov on aidata riiki, olles partneriks ametnikele ja seadusloojatele, kes kipuvad valdkonda nägema vaid suurtootjate-keskselt. Väiketootjate liidu eesmärk on võrdsustada mänguväljakut suurtega. Kogu tänane Eesti alkoholi tootmise õiguslik raamistik on loodud üheksakümnendatest saati kitsalt suurtootjaid silmas pidades. Aga me ei ole suurtootjad. Kõik väikedestilleerijate liidu liikmed on väikese suurusega ettevõtted, kelle häält ei ole neis olulistes aruteludes kuulda. Õlletootjatele on riik loonud tootmismahust tulenevaid erisusi, kange alkoholi puhul ei ole seni seda aga tehtud. Euroopa Liidus on vähemalt 16 liikmesriiki, kus on ühel või teisel kujul loodud kange alkoholi väiketootjatele erisusi. Soovime avada riigiga diskussiooni ka Eestis regulatsioonide ülevaatamiseks, sest väiketootjad on sageli maapiirkondades turismiatraktsioonideks, kohaliku kultuuri kandjateks, ka töökohtade loojateks. Kuna nõuded on samad, siis ainuüksi halduskoormus on väiketootjatele suurtega võrreldes oluliselt raskem kanda. Majandusministeerium avaldas äsja oma pikaaegse plaani kahekordistada Eesti majandus 2035. aastaks. Me usume, et väiketootjad saavad anda sellesse oma väikese, kuid siiski kasvavalt olulise panuse. Oleme veendunud, et kehtestades mõistlikumad tingimused ja lihtsustades kehtivaid regulatsioone saame koos riigiga päitsed pähe ka lokkavale salaja alkoholitootmise vohamisele. Eesti Väikedestilleerijate Liidu asutasid: EBD Group OÜ (Atla Distillery), Manor Spirits OÜ, MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök, Nordic Validation Company OÜ, OÜ Siberi Sammar, Põhjaka Viinaköök OÜ, Regulatory OÜ (OUK Distillery). Lähiajal plaanitakse liikmeskonda kasvatada uute liitujatega. Huvilised saavad meile küsimusi esitada ja rohkem informatsiooni hankida see neljapäev kuni laupäev, 08.-10.02 Eesti Näituste Messikeskuses toimuval Turismimess Tourest, kus on esindatud MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök, Siberi Sammar OÜ, Atla Distillery. Lisainformatsioon: destilleerijad.liit@gmail.com, tel. 5346 0078 Tourest 2024 Elamused ja maitsed hall kutsub maitserännakule! hallis on 08.-10.02 esindatud Siberi Sammar ja Peipsi Kogukonnaköök
Eesti Veinitee ettevõtted üllatavad messikülalisi igaüks omal moel🤗 Ootame teid Tourest 2024 Elamused ja maitsed hall kutsub maitserännakule!
Kinnitame allpool öeldut Tourest 2024 Elamused ja maitsed hall kutsub maitserännakule! Puhkus Maal Turismimessil Tourest leiad parimad palad! Meie elamuste ja maitsete hall kostitab Sind meeliülendavate maitseelamustega. Kohal on parimad palad just Eesti pinnalt. Pilet on eelmüügist soodsam! 👉 https://tourest.ee/
"Горизонт": Как готовят судака в Причудье по местному рецепту?
Olete kõik lahkesti oodatud maitserännakule🥰 When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
Eesti Toidupiirkond 2023- Mulgimaa on kultuuriline- ajalooline piirkond Lõuna-Eestis, mis koosneb viiest endisest kihelkonnast: Tarvastu, Paistu, Halliste, Karksi ja Helme. Tänapäeval Kuulub Mulgimaa alla Mulgi vald, Tõrva vald ning osa Viljandi vallast. Mulgimaa pealinnaks on Abja-Paluoja. Rikkaliku ajaloo ning kultuuriga piirkond, mida iseloomustavad traditsioonide hoidmine, kuid ka uue ja põnevaga katsetamine ning innovaatilisus. Mulgimaa söök koosneb traditsioonilistest ja puhastest maitsetest. Nagu ikka on põhiliseks söögiks toidulaual kodumaal kasvatatud kartul, kapsas ja teravili. Laualt ei puudu ka värske Võrtsjärve kala ning ulukiliha. Tänapäeval segavad Mulgimaa oskuslikud kokad traditsiooniliste maitsete hulka ka uusi mekke, luues sellega põnevaid maitsenüansse. Tunnusmõte “Mulgi süük- uus ja vana ütenkuun”. Mulgimaa on ainus piirkond Eestis, millel on nii mitu omanimelist toitu- mulgipuder, mulgikapsad, mulgikorp, mulgikama. Kuid Mulgimaa ei ole ainult puder ja kapsad. Tunnuslausega toome välja, et lisaks traditsioonilistele maitsetele leidub siit ka palju muud põnevat ja uut. Siin on mitmeid toidu- ja joogitootjaid, söögikohti ja toitlustajaid, kes pakuvad just seda õiget mulgi putru või mulgi pudru moodsamat versiooni, või hoopiski katsetavad kohalike toorainetega midagi põnevat. Kutsume Mulgimaad avastama. Kes soovib Mulgimaast rohkem teada, saab külastada 2023 aasta kevadel avatud Mulgi Elamuskeskust, kus on kokku võetud Mulgimaa ajalugu, mulkide olemus ja söögilaud. Meepealinnas Karksi-Nuias tutvu Karksi Ordulinnuse ja Karksi Peetri kirikuga, mille torn on üle kahe meetri kaldus, isegi rohkem kui Pisa torn. Mulgimaa pealinna Abja-Paluojal võid käia ujumas ja lõõgastumas Abja Spordi- ja Tervisekeskuses, tutvuda ajaloolise pangahoonega ning jalutada kauni paisjärve kaldal. Sööma ootab Mulgi kõrts, kus pakutakse lisaks kõigele muule ka maitsvat mulgiputru. Pigilinn Tõrva pakub mitmeid võimalusi nii lõõgastumiseks, sportimiseks kui toidu nautimiseks. Tõrva on Mulgimaa ajalooline kuurortlinn, sealt leiab kuldse liivaga järvekaldaid, puhta õhuga männimetsasid ning uudse spaakeskuse. Viljandi vallas, Mulgimaa piiril, külastage Heimtali muuseumi ja ringtalli, et tutvuda Mulgimaa käsitöö ja kodulooga. Väljas on ka Anu Raua teoseid ning kui veab, siis võite kohtuda kunstnikuga ka isiklikult. Mulgimaal rännates hakkab silma seitse erinevat puuskluptuuri, mis kujutavad mulgimaalasi ja nende riideid- kas leiate kõik üles? Igas väikeses külas on midagi unikaalset ja huvitavat mida proovida ning kogeda. Üle terve Mulgimaa on mitmeid söögikohti, kus saab proovida kõike, alates mulgipudrust ja lõpetades moodsamate maitsetega või on hoopis kokku segatud uus ja vana. Lisainfo leiad mulgimaa.ee kodulehelt, Mulgimaa toitlustajad ja tootjad leiad Google mapsi kaardirakendusest Avasta Mulgimaa künkaid, ürgset loodust, peegel siledaid järvesid, mõisaparke vanu kirikuid ning väikelinnasid. Kaunis loodus, lahked inimesed ja puhtad Mulgimaa maitsed ootavad teid külla! PS! Mulgimaa maitsete aasta kestab 2024 aprilli lõpuni! Allikas: https://www.toidutee.ee/200
Peipsimaal käis tants ümber pödra . . . maitserännakule tuleb minna aga ikka kohapeale🙃🙂 When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
Palju õnne kõigile võitjatele🤗 ja ka osavõtjatele. Kõikse suurem käepigistus sedakorda läheb aga Jaanihansole👌
Oleme rõõmsad Eesti toiduteeliste saavutuste üle, täpsemalt loe allpool olevast Ehtne Talutoit postitusest 👌Palju õnne Kodas 👌Palju õnne Vinkymon OÜ 👌Palju õnne Andre Farm Palju õnne kõigile, kes tunnustuse pälvisid🤗
Eesti toidu kuul on Eesti Põllumajandusmuuseumi poolt esitatud väljakutse 5.-7. klassi õpilastele ja nende õpetajatele. Laske loovusel lennata, siis avaneb teile ka auhinnalaegas🤗👌😎 Üleskutse õpetajatele!👩🏫 September on 🇪🇪Eesti toidu kuu! Regionaal- ja Põllumajandusministeerium ning Eesti Põllumajandusmuuseum kutsuvad 5.-7. klasside õpilasi osalema loovtööde projektikonkursil, mille eesmärk on suunata lapsi mõtestama mõistlikku ja läbimõeldud tarbimist ning seeläbi vähendama toiduraiskamist. Eesti kodumajapidamistes tekib aastas 80 564 tonni toidujäätmeid🤔, millest toidukadu moodustab 33 837 tonni ehk ligikaudu 40%. Toidukadu ehk raisatud toit on toit või toiduaine, mis mingil põhjusel (riknenud või kasutustähtaja ületanud toit, söömisel ülejäänud toit jne) jääb tarbimata ja visatakse toidujäätmetena ära. Kutsume lapsi toidu targa tarbimise teemal arutlema ning palume parimad mõtted vormistada plakatil. Saabunud töödest korraldatakse 2024. aasta jaanuaris näitus, millega on võimalik kõigil Eesti Põllumajandusmuuseumi külastajatel tutvuda. PROJEKTIKONKURSI SIHTRÜHM: 5.-7. klass ÜLESANNE: Nädala jooksul kaardistavad lapsed, milliseid toiduaineid/toite nad kodus kõige rohkem ära viskavad. Kodused toidukaod võiksid lapsed ka ära kaaluda, et saaksite teada oma klassi toidukao koguse. NB! Kaardistama peaks just targa tarbimise tulemusel välditava toidukao, mitte kõiki biojäätmeid, mis on paratamatult koduse tarbimise osa. Arutlege klassis, millised võiksid olla ideed, kuidas olukorda koduse toidukaoga parandada ning üldiselt vähendada toidu raiskamist ja targalt planeerida toidu varumist ning valmistamist. Pakkuge välja retsepte, mis võimaldab ülejääke edukalt ära kasutada. Inspiratsiooni ja mõtteid aruteluks võib leida ka Keskkonnaministeeriumi ja SEI koostöös sündinud kodulehelt https://tarbitoitutargalt.ee/ OODATAV TULEMUS: Kujundage loovalt vabalt valitud tehnikat kasutades A1 formaadis plakat, mis sisaldab: Kuni 10 nippi, kuidas targalt toitu tarbida. Vähemalt üks hea retsept, mis võimaldab ülejääke ära kasutada ja lisage toidust ka visuaal vabalt valitud tehnikas. Plakati pöördele palume märkida töö esitanud klass ning kooli ja juhendaja nimi. 🗓️TÖÖDE ESITAMISE TÄHTAEG: 31.10.2023 Plakati saab saata postiga Eesti Põllumajandusmuuseumisse (Muuseumi 4, Ülenurme, 61714 Tartu maakond) või toimetada Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi valvelauda (Lai tn 39/41 Tallinn). 🏆AUHIND: Kolmele parima töö esitanud klassile on auhinnaks haridusprogramm Eesti Põllumajandusmuuseumis koos lõunasöögi ning transpordi kompenseerimisega.
On Eesti toidu kuu . . . 👉9. septembril Ööbikuorus toimuva kogukonnafestival Mina tean, kust tuleb minu toit töötubadesse saab registreerida Piletilevi kaudu! 👉Laupäeval, 9. septembril toimub Rõuge Ööbikuorus Kogukonnafestival "Mina tean, kust tuleb minu toit" ja UMA MEKK laat 👉Lisaks laadamelule ja rikkalikule kultuuriprogrammile saab festivali kolmes telgis kuulata harivaid loenguid ja osaleda aruteludel ning võtta osa töötubadest. 👉Kõik loengud-arutelud ja lõpuarutelu on tasuta, neid saab kuulata nii palju inimesi kui telkidesse mahub. 👉Kogu sündmus on külastajate jaoks tasuta, 👉osalustasu ja eelneva registreerimisega on vaid töötubades osalemine. Neid on sel päeval kokku üheksa, iga hind on 5 eurot ning pääsmeid saab soetada Piletilevist. 👉Pane tähele! Kui ostate töötubade pääsmeid valla kodulehel olevate otselinkide kaudu, ei lisandu nende hinnale 1.50 euro suurust teenustasu. Teenustasu lisandub otse Piletilevist ning Piletilevi müügipunktidest ostes. Kogu info festivali kohta (sh loengute ja töötubade pikemad tutvustused) on leitav Rõuge valla kodulehel aadressil 👉rougevald.ee/kogukonnafestival Lisainfo: Kaja Kesküla, projekti juht ja loengute korraldus (kaja.keskula@vorumaa.ee, 5695 3206) Marit Külv, töötubade korraldus (marit.kulv@ut.ee, 5905 3469) Kristin Krinal, UMA MEKK laat (uma.mekk@gmail.com, 5349 4250) Rutt Riitsaar, üldine korraldus (rutt.riitsaar@rougevald.ee, 516 9476) 👉👉👉 Sündmusele minnes otsige majutusvõimalusi Puhkus Maal koduleheküjelt www.maaturism.ee Öeldakse, et oled see, mida sööd! Rõuge rahvas teab, aga soovib veelgi rohkem teada saada ja neid teadmisi ning kohalikke maitseid ka jagada.
Maitsvat Eesti toidu kuud meile kõigile!!! Ilusat Eesti toidu kuud! 🥳 Tänavu juba üheksandat korda toimuv Eesti toidu kuu viib üle-eestilisele maitserännakule, annab võimaluse soetada sügissaaduseid ning maitsta eri toidupiirkondade ja toidutootjate traditsioonilisi ja uuenduslikke tooteid. Miks septembris? Sest just praegu on kohalik toidulaud kõige rikkalikum! 🥕☺️🇪🇪 Laadi alla Eesti toidu kuu programm ja tule kohale! Ürituste kohta loe lähemalt 👉 www.eestitoit.ee. #maarmastaneestitoitu #eestitoidukuu
Valgejõe Veinivilla Habaja Viinavabriku ja Aru mõis aiad ja hoovid on avatud ja külaliste ootel🤗 Pühapäeval, 3. septembril kl 11-17 ootavad Põhja-Eesti Avatud triiphoonete päeval külalisi Valgejõe Veinivilla, Habaja Viinavabriku ja Aru mõis. Kõigis veinimajades saab uudistada tootmist ja degusteerida kohapeal valminud veine. Veinivillas toimuvad lisaks tasuta ja tasulised aiandusteemalised töötoad, Aru Mõisas saab vaadata maalinäitust ja tomatinäitust ning Habajal maitsta kuulsust kogunud White Guide'i väärilist pitsat. Vaata täpsemaid programme veinimajade Facebooki-lehtedelt! Ekskursioonid tootmisse toimuvad täistundidel. Kogu info Põhja-Eesti Avatud triiphoonete, aedade ja verandade päeva kohta: https://kohaliktoit.arenduskoda.ee/sundmused/avatud-triiphoonete-ja-aedade-paev-tuleb-taas/ #eestiveinitee #estonianwinetrail #pohjaeestikohaliktoit
Hea ja aus eesti toit ruulib 🥰
Tamme talu ürdiaed 👌
"MAA TULEB LINNA" suur talutoidu laat ootab teid 2. septembril paljude maitsvate roogade ja kaasaostetavate toodetega🤗 2. septembril oleme Tallinnas Põhjala tehases "Maa tuleb linna" talutoidulaadal. Valikus palju erinevaid maitsvaid tooteid. Näeme laadal!
Jõulud Lahepere Villas👌
Suurepärased uudised Restoran Groot Võtkem siis kõik plaani aastaringne restorani külastus. Aitäh teile🤗
Eesti Toidupiirkond 2023- Mulgimaa sai endale uue logo Toidupiirkonna aasta tunnuslause, "Mulgi süük- uus ja vana ütenkuun," sättis logoks Mulgi vallas Karksi-Nuias sündinud ja üles kasvanud noor disainer Emma Loore Tae. Mulgipuder on Mulgimaa söögi A ja O. Seetõttu on logo keskel suur Mulgimaa värvides pudrukauss. Ringikujulise logo ümber jookseb moodsam variant mulgi kaaruspaelast ning tänapäevasem on ka logol kasutatud font, mis lisab veidi mängulisust. Logos kandubki edasi sõnum uuest ja vanast üheskooos. Emma Loore on 23 aastane ja hetkel õpib Taani ülikoolis tootedisaini. Digitaalse disaini ja kujunduse vastu hakkas ta huvi tundma oma bakalaureuseõppe ajal. Eriala oli küll informaatika, kuid üks kursus keskendus kujundusprogrammidele ning sealt sai ta sisse disainipisiku. Vabal ajal hakkas ta erinevaid programme õppima ja digitaalset disaini katsetama. Tegi alguses väiksemaid tööotsi ja niisama enda jaoks pilte/animatsioone. Peale bakalaureuse õpinguid sai ta tööd agentuuris disainerina, kus töötas veidi aega enne Taani kolimist. Toidupiirkonna tunnuslausega logo kaunistab edaspidi erinevaid tooteid ja suveniire, mida toidupiirkonna aasta jooksul kasutatakse. Logo võivad enda toodetele panna ka Mulgimaa toidutootjad, Vaata ka Eesti Toidupiirkond 2023- Mulgimaa ja Instagram @visitmulgimaa. Eesti Toidupiirkond 2023- Mulgimaa projekti rahastab Regionaal-ja põllumajandusministeerium, Mulgimaa Arenduskoda ja LEADER Eesti meede. Mae Rae Eesti Toidupiirkond Mulgimaa müügipäälik
Suurepärased uudised Ööbiku restolt🤗 Ööbiku tiim on oma igaastaselt suvepuhkuselt tagasi. Vahepeal on ka vihm aiamaad turgutanud ja seda kõike saame teile rõõmuga pakkuda!🙂 Esimesed vabad kohad alates 19.07 #isekasvatatud #maitseelamus #ööbikuresto
Just nii tore ja tegus nädalavahetus oli paljudel toiduteelistel🤗
Sel nädalavahetusel ootavad paljud Eesti Toidutee le kuuluvad ettevõtted teid endale külla 🤗 📣 AVATUD TALUD 2023. JUBA SEL NÄDALAVAHETUSEL! 👉 Avatud talude päev toimub sel aastal juba üheksandat korda. Ligi 360 talu Eesti eri paikadest ootavad külastajaid 16. juulil. Suurem osa talusid on avatud ka 15. juulil. 👉INFOT talude, nende lahtiolekuaegade ja programmi kohta leiab aadressilt www.avatudtalud.ee 📣 AVAMINE. Avamisürtus toimub Iisaka talus, Uuri külas, Kuusalu vallas. Esinevad Uurikad ja Marek Sadam. Toimuvad töötoad ja ekskursioonid. Vaata Facebookist: Avatud Talude Päevad Iisaka talus ja Lahemaa pärimuskojas. Üle-eestiline avasündmus 15.07 kell 10.00 🚂 TRANSPORT. Elroni abiga saab külastada 50 talu. Kaardi, kuhu saab mugavalt rongiga, leiab siit https://elron.ee/avatudtaludepaev ❗ MEELESPEA. Riietu mugavalt, võta kaasa sularaha ja hea tuju, aga koduloomad jäta koju. 🌞 ILM. Keskkonnaagentuur tellis ürituse ajaks ka suurepärase ilma! Vaata siia 👇. 🌤💧 Laupäeval, 15. juulil ootame kaunist suvist ilma. Lõuna poolt sirutub üle Eesti kõrgrõhuhari, kuid siiski areneb pilverünki ja valmis tuleb olla lühiajalisteks nõrkadeks vihmasabinateks, kuid õhtu on juba kõikjal sajuta. Läänekaare tuul on üsna tasane, üksnes põhjarannikul on tugevamaid tuuleiile. Päevasooja on 20-25 kraadi, meretuulele avatud rannikul on veidi jahedam. 🌤⚡️ Pühapäev, 16. juuli on samuti suurema osa ajast väliüritusi soosiv. Ennelõuna on kõikjal sajuta, kuid pärastlõunal jõuab Saare- ja Hiiumaale vihm ja äikesepilved ning õhtuks jõuavad sajupilved ja äike ka mandri lääneossa. Selle põhjuseks on Skandinaaviast lähenev madalrõhuala serv. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse ning transpordib Kesk-Euroopasse saabunud kuumust ka meile. Nii tuleb pühapäev palava ilmaga. Soojakraadid tõusevad 24..28 kraadini. OSALE ISE JA VÕTA LAPSED KA KAASA! #avatudtalud #igailmaga #elron #iisakatalu
Uue-Saaluse Veinitalu 🤗 Vanal maa-alusel kartulikeldril, mille suu vaatab Võrumaal üle Saaluse Alajärve, kus vastaskaldal asuva talu hoovil murdsid kolm noort ilvest maikuus päevasel ajal laste silme all maha nende kassi, on ees kolm tugevat, tihedalt kinni käivat ust.
Jaanipäev ilma suitsukalata nagu ei olekski Jaanipäev. Tallinnast või Pärnust Virtsu või Haapsalu poole sõites või ka vastupidi, tasub Lihulast läbi põigata, Kipperi Kalapood on mida kaasa osta👌 Lõhna tunned? Ahjutäis sooja ja värsket suitsukala sai just valmis😋
Uue-Saaluse Veinitalu romantika . . . Meie veinikeldrisse on jõudnud uus partii Saaluse romantilist mustsõstra-vaarikaveini🍷 ✨see partii on laagerdunud 6 kuud tammevaatides, mis on toonud veinile maitseküllust ✨poolkuiv, marjane ja kerge punavein ✨vein on üks meie staažikamaid ja populaarsemaid tooteid- esimene partii sai tehtud 2018.a ✨toidusoovitus: pitsa, grillitud sealiha ja köögiviljad 👉Vaata lähemalt https://uuesaaluseveinitalu.ee/toode/saaluse-romantiline-750ml/ Eesti Veinitee Eesti Toidutee @umamekk Agroturism Tinkafoto
Hiiu Gourmet Sauna2023 pühendatud saunašokolaad, mille üks koostisosa kaseleht. Aga et kogu maitsebukett avastada, tuleb see šokolaad ikka ise ära maitsta. Soovitame👌
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid621124833376869&id=100064380743806 Ka sel suvel toome teieni muusikat ja maitseelamusi täis suveprogrammi. Külasta meie kodulehte https://murimaevein.ee/ohtusoogid-ja-kontserdid-murimael/ ja leia endale sobiv õhtusöök või kontsert.
Uue-Saaluse Veinitalu üllatab uue programmiga👇👇🤜 Kas tahad rohkem teada veinide valmistamisest, serveerimisest ja toiduga sobitamisest? Kui jah, siis on alljärgnev pakett just sulle sobiv. Programm on eelkõige mõeldud turismitaludele, ettevõtetele ja meeskondadele põnevaks ning harivaks tegevuseks ja selle viib läbi Uue-Saaluse Veinitalu per...
Murimäe Veinikelder kutsub külla!
Tamme talu ürdiaed perenaine Heli Viedehof jagab oma lugu👌 🎧𝗞𝘂𝘂𝗹𝗮 𝘂𝘂𝘀𝗶 𝗺𝗮𝗮𝗲𝗹𝘂 𝗷𝘂𝘁𝘁𝗲 𝗺𝗮𝗮𝗺𝗮𝗷𝗮𝗻𝗱𝘂𝘀𝗲 𝘀𝗲𝗲𝗿𝗶𝗮𝘀𝘁! Väga inspireeriv kuulamine - 𝗛𝗲𝗹𝗶 𝗩𝗶𝗲𝗱𝗲𝗵𝗼𝗳𝗶 kogemuslugu ravim-, lõhna- ja maitsetaimede kasvatusest.🌿 ✅Seekordne jutuajamine viib Pärnumaale tutvuma Tamme talu ürdiaed tegemistega. Tamme talu ürdiaed sai alguse perenaise Heli Viedehofi ühest potist basiilikust. ⚡Intervjueerijaks on Kaja Piirfeldt, Aasta Põllumees 2020, maamajanduse konsulent, MTÜ Eesti Noortalunikud juhatuse liige. KUULA taskuhäälingut 👉 https://www.maainfo.ee/index.php?page=3910 #maaelujutud #maaelupodcast #maaeluvorgustik #maaeluareng #maaelu #ravimtaimed
Andri-Peedo talu OÜ talupood on avatud iga päev🤗 Oleme avatud iga päev ja ootame teid kallid külalised 🙂
20. mail on toimumas esimene Tilgutajate festival🙃 Riigikassas haigutab auk, mille lappimiseks mõeldakse välja uusi makse. Samal ajal on terve hulk inimesi valmis kange alkoholi valmistamise pealt makse maksma, kuid see on tehtud ülikeeruliseks.
Terve 2022. aasta kandis toidupiirkonna tiitlit Järvamaa. 27. aprillil toimus Hindreku talu ja peomajas sündmusterohke aasta lõpetamine ning maitsete aasta rändkahvli tagastamine Maaeluministeeriumile. Eesti Toidupiirkond 2022 - Järvamaa jättis toidupiirkonna tiitliga hüvasti . . . Edasi liigub rändkahvel Mulgimaale, mis on valitud 2023. aasta toidupiirkonnaks. Eesti Toidutee esindajad käisid Järvamaa tegusaid ja toimekaid tänamas, küllakostiks Sauna2023 šokolaad ja lillede asemel ikka saunaviht:) Võõruspeo suure pildigalerii leiate vaatamiseks https://jarvamaakohaliktoit.ee/suur-galerii-jarvamaa-toidupiirkonna-aastat-lopetav-vooruspidu/ Piimajõed ja pudrumäed. Järvamaa kohalik toit. Eesti maitsete aasta 2022
Eesti Veinitee hooaja avamine 29. aprillil. Olete kõik oodatud!🤗 When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
Uue-Saaluse Veinitalu kutsub külla🤗 Hakkame sättima😉 Juba vähem kui kahe nädala pärast avab Eesti Veinitee uue hooaja! Tule ja saa osa Eesti kõige lõunapoolsema veinitalu tegemistest. Pakume põnevaid tegevusi kogu perele🍽🚣♀️🐜🥂 Rõõmsa kohtumiseni Uue-Saaluse Veinitalus! Visit South-Estonia Visit Võrumaa Agroturism Eesti Toidutee Uma Mekk
Aprilli viimasel nädalavahetusel avavad 17 Eesti Veiniteele kuuluvat veinitalu 20st oma uksed külastajatele, et avada uus hooaeg. Igas veinitalus ootab külastajaid: ->Tasuta täistunniekskursioonid, mis tutvustavad iga veinitalu tootmist ja Eesti veinikultuuri. Veinitalude lisaprogrammid leiad siit ürituse kirjeldusest ja ürituse lähenedes ka uudisvoost. ->Võimalus veine ja teisi veinitalude tooteid degusteerida ning kaasa osta. ->Täiskasvanud külastajaid ootab igas veinitalus ka ainulaadne üllatus. Veinitalud, mis on avatud nädalavahetuse mõlemal päeval, nii 29.04 kui ka 30.04: 1. Valgejõe Veinivilla Degustatsioonid ja ekskursioonid toimuvad mõlemal päeval. 29.04 toimub ka Valgejõe küla kevadlaat, vanasõidukite näitus ning akustiline kontsert. Süüa pakutakse pannkooke. 2. Habaja Viinavabriku Mõlemal päeval toimuvad igal täistunnil tasuta ekskursioonid tootmisesse. Habaja Viinavabriku veinivaliku degustatsioon. Töötab hoovikohvik: menüüs kiviahjupizza, fish&chips ja muud põnevat. Avatud on veinipood. 3. Allikukivi veinimõis Ekskursioonid veinikeldrisse mõlemal päeval kell 11.00, 13.00 ja 15.00 Kell 12.00 töötuba: Marjapõõsaste hoolduslõikus. "Kuidas saada suuremat saaki". Kell 14.00 töötuba: Eesti marjaveinid toidu kõrval + praktilised näited põhimaitsetega. Mõlemal päeval saab degusteerida uue hooaja veine. 4. Murimäe Veinikelder Ekskursioonid kell 11.00 ja 16.00. Viinapuu pistikute valmistamise õpituba ja veinidegustatsioon kell 12.00. Loeng veinidesse investeerimisest kell 14.00. Mõlemal päeval avatud pop-up suvekohvik. 5. Veinimäe Kõikide jookide tasuta degusteerimine. Veinimäe demomaja esmaesitlus. Giidiga ekskursioonid 12.00, 13.00, 14.00, 15.00. Kõiki tooteid saab kaasa osta, maksta saab ka kaardiga. 6. Uue-Saaluse Veinitalu Igal täistunnil (kl 11.00-16.00) tasuta ekskursioonid koos veinimeistriga. Saab veine degusteerida ja kaasa osta. Hõrgutavad lõkketoidud Ulgumaa Puhvetilt. Üllatused. Ühe veini pimedegustatsioon. ------------------------------- Veinitalud, mis on avatud vaid laupäeval 29.04. 7. Aru mõis Ekskursioonid veinikeldrisse, veinide degusteerimine. Kell 18.30 hooaja avamise õhtusöök ettetellimisel. 8. Tori Siidritalu 9. Muhu Veinitalu 10. Mamm&Frukt veinimaja 11. Kanarbiku veinitalu 12. Hirveaia veinikelder 13. Saaremaa I veinitehas / Ideafarm Igal täistunnil veini degustatsioon - registreerida telefonil 5258068 Kõigi külastajate vahel pimedegustatsiooni mäng - võitja selgub õhtul, auhinnaks degusteeritud vein, mille toimetame võitjani. Kohapeal saab maitsta ja kaasa osta Ideafarmi tooteid tehase hinnaga. Õhtul 18.00 tasuline üritus koos degustatsiooniga - "Kääritatud joogid rahvameditsiinis läbi aegade" (asukoht selgub hiljem) 14. Pindi veinitalu Tasuta ekskursioonid iga täistund kell 11.00,12.00,13.00,14.00,15.00,16.00. Saab tasuta proovida sortimendis olevaid veine. Jaheda ilma korral pakume kuuma hõõgveini. Veinide kaasaostmise võimalus soodsama hinnaga, olemas ka kaardimaksevõimalus. 15. Rüüp Tootmisruumi ja viinapuuistandiku külastused algavad igal täistunnil kell 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00. Saab veine degusteerida. Veinide ja käsitööjookide kaasaostmise võimalus. Avatud kohvik, menüüs burritod ja põnevad küpsetised. Kohapeal väike veinibaar. 16. Järiste Veinitalu Uus veini - ja pitsahooaeg algab! Kutsume kõiki põhjamaise viinamarjakasvatuse ja Eesti veini huvilisi endale külla! Ekskursioonid istandustesse ja veinikööki toimuvad kell 11.00, 13.00 ja 15.00. Eelmisel suvel populaarsust kogunud Järiste Pitsa kütab taas ahju kuumaks ja kostitab külalisi 11.00-17.00 Degustatsioonid veiniterrassil terve päeva vältel – 3 veini / 6 € Avatud on talupood. Tasuda saab ka kaardiga. 17. Kodas Tasuta ekskursioonid kell 11.00, 13.00 ja 15.00. Tule ja nuusuta, kuidas lõhnab siidritehas ja saa teada, kuidas õun puu otsast pudelisse saab. Veinikeldris avatud kunstnik Mia Melanie Saare näitus. Joogidegustatsioonid koos KODAS restorani sobitatud suupisteplaatidega. (Piletilink degusti ostuks lisandub enne üritust, kodas.ee/et/e-pood) 12.00-22.00 avatud Kodas restoran. Broneeri laud restoran@kodas.ee või telefonil 5885 6038 Pärast veiniteel rändamist saad puhata uhiuutes hubastes iglumajades (ning soovi korral pühapäeva hommikul esimesena brunchile jalutada). Vaata lisa: https://bouk.io/booking/kodas/423/rooms/62 Pane endale kokku üks põhjamaine maitserännak ja tule Eesti Veinitee hooaja avamisele! https://veinitee.ee/hooaja-avamine/ Kogu ürituse link: https://www.facebook.com/events/578093357376612/?ref=newsfeed Ja kodulehel https://veinitee.ee/hooaja-avamine/ Puhkus Maal Rural Lifestyle - Creating attractive rural lifestyle destinations Interreg Baltic Sea Region When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
Klaara-Manni Puhke- ja Seminarikeskuses avab uksed 3. märtsil üheõhtu restoran. Olete kõik oodatud!🤗 Puhkus pere ja sõpradega looduses, seminarid, koolitused, firmaüritused, pulmad ja peod. Olete oodatud!
Selline see Turismimess Tourest Elamused ja maitsed hall sedakorda sai. Pealinna tulid kokku 6 erinevat toidupiirkonda ja Eesti Veinitee ning 15 erinevat väiketootjat. Rännak läbi Ülle Jukk fotosilma Elamused ja maitsed hallis on isuäratav . . . pildigalerii leiate https://www.toidutee.ee/198 Suur tänu kõigile külalistele ja osalejatele! Teadke, et kõik toiduteelised ootavad teid endale külla! Andke vaid oma küllatuleku soovist ette teada . . . Eesti Toidupiirkond 2022 - Järvamaa Kohvik-Resto AJATU Kalamatsi Meierei Ajakeskus Wittenstein Uma Mekk Mooska suitsusaunaliha Uue-Saaluse Veinitalu Pärnumaa maitsed Liivi Lahe Kalanduskogu Rohelise Jõemaa Koostöökogu Kohvik Zool Mahlametsa OÜ Jõgevamaa Koostöökoda Jõgevamaa katab laua OleMari talu Põhja-Eesti kohalik toit Vinkymon OÜ Harmoonikum Eesti Veinitee Valgejõe Veinivilla Allikukivi veinimõis Habaja Viinavabriku Kodas Hiidlaste Koostöökogu Hiiumaa Köök ja Pagar Hiiu Õlle Koda Hõbekala köök Hiiu Gourmet Maidu Kastmed Hoidised Riinalt Tori Siidritalu Andre Farm Murimäe Veinikelder Saaremaa Kadakasiirup Mamm&Frukt veinimaja Piesta Kuusikaru talu Delikatess Maheleib Mesi24.ee Pärna talu Paulina käsitööjäätis Ristemäe talu Täname Eesti Maaturismi Ühingut Puhkus Maal, kes Eesti toiduteelised pealinna kokku kutsus ja Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit lahke kutse ja võõrustamise ning senise viie aastase koostegemise eest!
Jõgevamaa Koostöökoda kutsub avastama Jõgevamaa maitseid👌 Hurraa, Turismimess Tourest tuleb üle kahe pausiaasta taas! Pole midagi, natuke mälus sorimist, kuidas messihallid ikka välja näevad, plaanide pidamist, asjade pakkimist, keetmist ja küpsetamist ning meeleolu üleskeerutamist. Ja polegi muud, kui täna Eesti Toidutee "Elamused ja Maitsed" halli sisse kolida ning homme võib Tourest 2023 alata. Jõgevamaa osaleb toiduhallis toidupiirkonnana teist korda ja see on puhas rõõm. Laua katavad seekord Kohvik Ateljee ja OleMari talu pirukate, pelmeenide, kitsepiimaiirisega pannkookide ning taimeteega, lisaks erinevaid tooteid koju kaasa ostmiseks. Samal ajal tutvustatakse Puhka Eestis hallis Jõgevamaa turismivõimalusi nii Jõgevamaa, Põltsamaa, Peipsimaa kui Lõuna-Eesti stendides. Jõgevamaa ettevõtete osalemist Touresti "Elamused ja Maitsed" hallis toetab PATEE projekt "Jõgeva maakonna tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamine" 2020-2023" . https://jogevamaa.com/uudised/paevakorralised/uudis/2023/02/07/jogevamaa-toit-tourest-2023-messil-tallinnas/
Särasilme Piesta Kuusikaru talu perenaine Külli Eller ootab teid kõiki Elamused ja maitsed hallis . . . . VIP külalise tasuta pääsmed messile leiad: https://piletikeskus.ee/et/select-ticket/v13w9e/42r8b0p9 Turismimess Tourest on ikka olnud rõõmsate kohtumiste paik 😍 Nagu juuresoleval pildil kolm aastat tagasi, nii ka sel nädalal 09-11.02.23. Tere tulemast neljapäevast laupäevani 🤗, toimumiskoht Eesti Näituste messikeskus. VIP külalise tasuta pääsmed messile leiad: https://piletikeskus.ee/et/3s33ky Piesta mõnusaid maitseid pakume ja muhedat Soomaa juttu ajame seekord Eesti Toiduteel elamuste ja maitsete hallis. Rõõmsa kohtumiseni 🤗
Uue-Saaluse Veinitalul on mitmeid üllatusi Turismimess Tourest külastajate jaoks. Ole kohal ja saad osa põnevatest maitsetest Eesti Toiduteel🥰 VIP külalise tasuta pääsmed messile leiad: https://piletikeskus.ee/et/select-ticket/v13w9e/42r8b0p9 Hei, sõbrad! Esitleme täiesti uut vahuveini valgest sõstrast, mille etiketilt leiab ka võrokeelse nimetuse: valgõ hõragu vurdsuvein🍾 👉Tule 9.-11.02 Tourest messile, siis saad seda jooki maitsta ja kaasa osta 👉Meid leiad Elamuste ja Maitsete Hallis Uma Mekk leti äärest ✅Poolkuiv, värske ja mineraalne, kerge mulliga ✅Etiketil on kasutatud sinimustvalget rahvuslikku motiivi ✅valge sõstar on üks paremaid marjaveini tooraineid, mis annab mineraalse ja puuviljase veini ✅jook on valminud Räpina Aianduskooli katseaia mullusest saagist 👉Veini saab tellida e-poest https://uuesaaluseveinitalu.ee/toode/valge-sostra-vahuvein-750ml/ Kohtumiseni TOURESTil! Eesti Veinitee Eesti Toidutee @tourester #eestivein #valgesõstravahuvein #whitecurrantsparklingwine
Tahad olla uus toidupiirkond? Kui jah, siis see sõnum on Sulle:) --------------------- Toit on tänapäeval üks olulisi riigi, aga ka piirkonna sümboleid. Inimesi huvitab üha rohkem, kust on pärit nende laual olev toit, milline on selle saamise lugu ning kes ja kuidas on selle valmistanud. Eestis kasvatatakse kvaliteetset toorainet ning sellest valmistatakse maitsvaid ja omanäolisi roogi. Meie eri piirkondade toidul on olemas oma lugu, seda on vaja vaid paremini esile tõsta. Kui kohalikku toitu oskuslikult siduda ka teiste valdkondade ja piirkonna kultuurisündmustega, aitab see kaasa ettevõtluse arengule. Seetõttu on Maaeluministeerium algatanud traditsiooni valida igal aastal välja üks Eesti piirkond ning kuulutada välja selle piirkonna maitsete aasta. Täpsema info toidupiirkonnaks saamise kohta leiate: Toit on tänapäeval üks olulisi riigi, aga ka piirkonna sümboleid. Inimesi huvitab üha rohkem, kust on pärit nende laual olev toit, milline on selle saamise lugu ning kes ja kuidas on selle valmistanud.
Hiiu Gourmet ootab teid Turismimess Tourest👋
Eesti toiduteelised teevad ettevalmistusi, et kõigi teiega kohtuda Turismimess Tourest! Turismimess Tourest toimub juba 30.korda ja sel korral neljapäevast laupäevani 09.-11.02.2023. Maitseelamusi erinevatelt väiketootjatelt ja toidupiirkondadelt pakume Eesti Näituste messikeskus Elamused ja maitsed hallis:) Pealinnas toimuval turismimessil tervitavad teid Eesti Toidupiirkond 2022 - Järvamaa Ajakeskus Wittenstein Kohvik-Resto AJATU Kalamatsi Meierei Eesti Piimandusmuuseum Uma Mekk Mooska suitsusaunaliha Uue-Saaluse Veinitalu Eesti Veinitee Valgejõe Veinivilla Habaja Viinavabriku Allikukivi veinimõis Ideafarm Pärnumaa maitsed Liivi Lahe Kalanduskogu Rohelise Jõemaa Koostöökogu Mahlametsa OÜ Kohvik Zool Põhja-Eesti kohalik toit Harmoonikum Vinkymon OÜ Jõgevamaa Koostöökoda OleMari talu Kohvik Ateljee Hiidlaste Koostöökogu Hiiu Õlle Koda Lest & Lammas Hiiumaa Köök ja Pagar Hõbekala köök Dagaith Gin Hiiu Gourmet Andre Farm Murimäe Veinikelder Tori Siidritalu Hoidised Riinalt Piesta Kuusikaru talu Ristemäe talu Paulina käsitööjäätis Pärna talu Mesi24.ee Maheleib Delikatess Mamm&Frukt veinimaja Saaremaa Kadakasiirup Maidu Kastmed Inspireerivate ja maitsvate kohtumiseni!🤗 TASUTA PÄÄSMED messi külastuseks saab ennast registreerides tellida siit https://piletikeskus.ee/et/3s33ky Eesti Toidutee eestvedaja Eesti Maaturismi Ühing Puhkus Maal leiate Puhka Eestis hallis puhkusevõimalusi üle Eesti tutvustamas.
Ootame toredaid külalisi osa saama Pöörane TäiskuuÖÖsööming Peipsi Toidu Tänaval (2023) 04. veebruaril kell 17.00-01.00. 35 üheõhturestorani avavad Iisakust Saaboldani oma õued, pakuvad lõkketoite, toite ning jooke elava tule ja täiskuu paistel. Menüüd on talvised ja soojendavad ning täiskuu annab toitudele erilise väe. Kaasa on võimalik osta kõike, mida sahvrites veel leidub ja mille pererahvas on lauale toonud või ise käsitööna valmistanud. Kes täiskuu ööl ei söö, sellel on kuu aega kõht tühi /Peipsimaa/. Lisaks saab külastada Peipsimaa muuseumi Kasepääl, kogeda Kalevipoja Koda muuseumi eksklusiivset külastust vaid taskulambivalgel, seigelda Alutaguse rahvuspark Külastuskeskuses Kauksis ning minna Iisaku Kihelkonna Muuseumisse laternavalgel Alutaguse vaimujuttude ringkäigule. Söömiste vahepeal saab kogu perega aktiivselt aega veeta, sest külalisi ootavad mitmed põnevad matkad (ettetellimisega), ratsutamine poniga ja hobusega, koduloomad, kelgukoerad, tõukekelgusõit, jääkarussell, võimalusel karakatitsa sõidud, muusikalised etteasted ning päris mitmes kohas on sauna aasta puhul Sauna2023 saunaelamused nii suitsusaunas kui ka tähise taeva all. Üheõhturestoranide õued on avatud 04.veebruaril kell 17.00-01.00. Festivali info: https://www.facebook.com/Peipsitoidutanav175 Google kaart osalejate, menüüde ja tegevustega: https://cutt.ly/42OnMP0 Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ koostöös Peipsi Toit võrgustikuga. Lisainfo: Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ, maitseelamuse.koda@gmail.com, 5346 0078. Foto: Seto Tsäimaja (Eesti Toidutee liige)