Kiviranna Rukkipala võileib suitsulatikaga

Teenust pakub: Kiviranna Puhkemaja

Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändas 2016 suvel mööda Eesti Toiduteed ja tegi tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobis imehästi hea kohaliku toiduga.


Kiviranna puhkemaja asub Võrtsjärve kirdekaldal Tartu-Viljandi maantee lähedal. Vahetult Võrtsjärve kaldal tegutsedes on pererahva jaoks oluline kohalike traditsioonide väärtustamine. Kohalike traditsioonide hulka kuulub ka kalapüük ja kala väärindamine.
Põhilise püügikalana jõuab peremehe mõrdadesse latikas.

Latikas väärindatakse enamasti suitsuahjus ja pakutakse kohapeal otse külastajatele. Seda siis kas terve suitsukalana või luudest puhastatuna leiva peal.

Retsepte suitsukalast on muidugi palju, aga meie soovitame järgmist:

  • Võta Leiburi rukkipala viil, aseta sellele värske salatileht ning luudest puhastatud ja õliga segatud suitsulatikas.
  • Kaunistuseks aseta leivale kirsstomativiilud ja raputa till, kõige lõpuks piserda peale pistaatsiaõli.

Suurepärase järvevaatega Kiviranna terrassikohvikus kohalikku suitsukala mekkides võite olla kindlad, et külaskäik Võrtsjärve äärde jätab Teile kustumatu elamuse.

Anna oma tulekust teada kiviranna@kiviranna.ee.