Liivi Lahe Kalanduskogu Rukkipala vimma äkilisega

Teenust pakub: Liivi Lahe Kalanduskogu MTÜ

Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändas 2016 suvel mööda Eesti Toiduteed ja tegi tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobis imehästi hea kohaliku toiduga.

Liivi Lahe Kalanduskogu jagab oma vimma äkisega Rukkipala võileiva saladust:

  • Karulauguvõi

Vahusta või, lisa näpuotsaga soola ja hakitud karulauku.

  • Vimma äkiline

Lõika vimma filee tükkideks, lisa juurde soola, suhkrut, musta purustatud pipart, õli, äädikalahus.

Aseta kihti vimmafilee, peale maitseainete segu veidi õli ja nii igale kihile. Kõige peale vala 30% äädikalahus. Kohe söömiseks raputa tugevalt .

Võileiva valmistamine

  • 1 Leiburi rukkipala
  • Kata rukkipala vahustatud karulauguvõiga, seejärel lisa rohelist salatilehte. Lao vimmafilee võileivale ja kaunista maitserohelisega (hakitud murulauk ja till). Pidulikkuse andmiseks võid kasutada söödavaid lilleõisikuid nt rukkilill.

MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu on üks kaheksast kalanduspiirkonnast Eestis. Kalanduskogu koondab enda ümber Pärnumaa kutselised rannakalurid. Liivi Lahe Kalanduskogu on oma südameasjaks võtnud tutvustada Eesti kala ja kalast saadavaid suurepäraseid roogasid Eesti Toiduteel.

Juba kaheksa aastat on Liivi Lahe Räimeraja rändkohvik käinud erinevatel üritustel üle Eesti ning pakkunud maitseelamusi kalast.