Männiku Metsatalu Rukkipala kollase hummusega

Teenust pakub: Männiku Metsatalu

Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändas 2016 suvel mööda Eesti Toiduteed ja tegi tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobis imehästi hea kohaliku toiduga.

Männiku Metsatalu jagab oma Rukkipala võileiva saladust:

Hummus kollase hernega

  • 200 gr. kollaseid herneid (leotatud üle öö ja keedetud)
  • 2 sl oliiviõli
  • 1-2 sl seesamiseemne pastat
  • 1 purustatud küüslauguküüs
  • 1 sidruni mahl
  • soola ja musta pipart
  • Vajadusel võib lisada vett või õli.

Hummus kollase herne ja peterselliga on jälle natuke erinev origaalist - siin on kasutatud kodumaist toorainet kollase herne näol. Tavapäraselt kasutatakse kikerherneid.
Kohustusliku osana soovitaks muidugi lisada seesamiseemne pastat.


Männiku Metsatalu pakub võimalust puhkamiseks, seminaride- ja pidude läbiviimiseks. Toitlustame siis, kui külaline seda soovib ja nii kuidas kokku lepime. On kuidagi nii juhtunud, et meie juurde satub päris palju taimetoitlasi aega veetma mõnest päevast kuni nädalani. See on olnud meile suur väljakutse.
Nii on taimetoidu ja täisväärtusliku toidu vastu huvi ka endal kasvanud, mis loob soodsa võimaluse katsetamiseks. Ka reisid annavad ideid ja mõtteid.

Ene Sillamaa, Männiku Metsatalu perenaine