Männiku Metsatalu Rukkipala leesputke pestoga

Teenust pakub: Männiku Metsatalu

Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändas 2016 suvel mööda Eesti Toiduteed ja tegi tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobis imehästi hea kohaliku toiduga.

Männiku Metsatalu jagab oma Rukkipala võileiva saladust:

Hariliku leesputke pesto

  • 300 g leesputke lehti
  • 100 g india pähklit
  • 2-3 küüslaugu küünt
  • 100 g oliivõli
  • 1 tl mett
  • 1 laimi mahl (hooajal võib panna rabarberi mahla)
  • natuke sool soola ja pipart

Valmistamine:

  • Purusta köögikombainis.
  • Tavapärane pesto on parmesani juustuga, aga juustu ei lisa, kuna väga paljud ei söö piimatooteid.

Leesputk kiirendab ainevahetust ja soodustab seedimist. Igasugustest söödavatest lehtedest: basiilik, rucola, petersell, naat, nõges ja õitest (kurgirohi, saialill jne.) annab pestot teha, ja kindlasti leiab iga perenaine oma lemmiku . Kõige parema saab minu meelest erinevaid lehti ja õisi kasutades.  Hea võimalus süüa maitsvat ja vitamiinirikast toitu.

Külalised kes meile tulevad, saavad alati hommikusöögiks mõnda nendest määretest proovida.


Männiku Metsatalu pakub võimalust puhkamiseks, seminaride- ja pidude läbiviimiseks. Toitlustame siis, kui külaline seda soovib ja nii kuidas kokku lepime. On kuidagi nii juhtunud, et meie juurde satub päris palju taimetoitlasi aega veetma mõnest päevast kuni nädalani. See on olnud meile suur väljakutse.
Nii on taimetoidu ja täisväärtusliku toidu vastu huvi ka endal kasvanud, mis loob soodsa võimaluse katsetamiseks. Ka reisid annavad ideid ja mõtteid.

Ene Sillamaa, Männiku Metsatalu perenaine