Õnnela Külalistemaja Rukkipala võileib kanafileega

Teenust pakub: Õnnela Külalistemaja

Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändas 2016 suvel mööda Eesti Toiduteed ja tegi tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobis imehästi hea kohaliku toiduga.

Õnnela Külalistemaja ja Vaksali Trahter jagavad oma Rukkipala võileiva saladust:

  • 3 tk Leiburi Rukkipala
  • 1 sütel grillitud kanafilee
  • 50 gr jõhvikatega juustu või omavalmistatud sõira
  • 3 salati lehte
  • 100 g toorjuustu
  • 1 värske soolakurk
  • 2 suuremat aiamaasikat (või võrdväärne kogus metsamaasikaid)

Värske soolakurk ja maasikad lõigata väikesteks kuubikuteks ja segada poole koguse toorjuustuga. Lisada vajadusel maitse järgi soola ja pipart. Määrida saadud määrdesegu Rukkipala ühele poolele. Rukkipala teisele poolele määrida ülejäänud toorjuust ning asetada peale salatileht. Salatilehele panna jõhvikatega juustuviil või omavalmistatud sõiraviil ning kõige peale grillitud kanafilee tükid.
Kaunistada basiilikulehe ja maasikaviiludega.
Võileva mõlemat poolt võib süüa eraldi või liita nad kokku üheks maitsvaks tervikuks.


Õnnela Külalistemaja pakub eesti rahvustoitu ettetellimisel. Arhailine kaasaegsete mugavustega külalistemaja vanas talukompleksis kus võimalik pidada seminare, sünnipäevi, pulmi ja erinevaid tähtpäevi. Kõik puhkuseks vajalik asub külalistemajale lähedal: Ohepalu oos, metsajärved, põhja pool Lahemaa vaatamisväärsused ja lõuna pool Tapa linn kust jookseb läbi
Valgejõgi kust ideaalne alustada kanuumatka.

Vaksali Trahter on Tapal asuv hubane ja ajaloolise atmosfääriga a la carte köögiga söögikoht. Vaksali Trahteri menüüs on eelistatud kohalikust toorainest valmistatud road. Trahteris saab pidada väiksemaid koosviibimisi ja tähtpäevi kuni 35-le inimesele.