Odrajahu-kohupiimakarask ürdivõiga

Retsepti soovitab: Energia Talu

KOOSTISAINED

Kogus: 1 keeksivormi täis

Karask

  • 125 g kohupiima või kohupiimapastat
  • 2½ dl piima
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 1 sl suhkrut või mett
  • 2 spl (50g) võid
  • 2½ dl odrajahu
  • 1 dl nisujahu
  • ½ dl söögisoodat

Ürdivõi

  • või
  • ürdid (murulauk, tippsibul, naat, küüslauk, sibul, sidrun, liivatee, pune, basiilik vms)

Foto: Energia Talu

Karski valmistamine

  • Kohupiim segada lahtiklopitud muna, piima ja suhkruga.
  • Lisada juurde sulatatud või ja soodaga segatud jahu.
  • Taigen panna kohe võiga ja jahu või mannaga ettevalmistatud vormi ja küpsetada ahjus +180 C juures ca 30-40 minutit
  • Serveerida kuumalt külma piima või ürdivõiga.

Ürdivõi valmistamine

  • Lisada võile kättesaadavad hakitud ürdid. 
  • Vahustada või koos ürtidega.
  • Lasta natuke aega seista.

NB! Soovitatav on mitte lisada liiga palju ürte, sest või võib minna kibedaks.