Porgandikarask

Retsepti soovitab: Energia Talu

KOOSTISAINED

Kogus: ca 15-le inimesele

  • 500 g  hapukoort või maitsestamata jogurt
  • 1 muna
  • 0,5 tl soola
  • 3 spl suhkrut
  • 60 g sulatatud võid
  • 1,5 dl nisujahu
  • 3,5 dl odrajahu
  • 0,5 tl söögisoodat
  • 150 g riivitud porgandit

Foto: Energia Talu

  • Riivida toores porgand peenikese riiviga.
  • Kloppida muna suhkru ja soolaga lahti, sega hapukoore või jogurtiga.
  • Ühendada jahud ja sooda.
  • Lisada jahusegu muna ja hapukoore või jogurti segule, kloppida pisut.
  • Segada juurde sulatatud või ja lõpuks riivitud porgand.
  • Panna tainas võiga määritud väikestesse keeksi või muffini vormidesse
  • Küpsetada 180 kraadi juures 30–40 minutit. Kui vormid on väiksemad,  on ka küpsemisaeg lühem.

Kui vormis on nõgu, siis peale karaski jahtumist võib sina panna hapukoore - majoneesi ürdisegu - imeline kooslus koos karaskiga.