Külm kirsisupp mascarpone vahuga

Retsepti soovitab: Energia Talu

KOOSTISAINED

  • 200 g külmutatud kirsse
  • 5 dl magusat punast veini või pooleks lahjendatud naturaalse mahlaga
  • 200 g fariinisuhkrut võib ka tavalist suhkrut karamellistada
  • 1-2 kaneelikoort
  • veidi apelsini või sidrunikoort
  • 30 g maisitärklist

Mascarpone vaht

  • 100 g mascarpone (naturaalne)
  • 50 g vahukoort
  • suhkrut, vanillisuhkrut
  • ürte

Foto: Energia Talu

  • Potti panna vein koos kirsimahla, fariinisuhkru, kaneelikoorega.
  • Keeta veinist alkohol välja.
  • Lisada mõned tükid apelsini- või sidrunikoore kollast osa.
  • Kuumutada ca 5 minutit, lisada kirsid ja kuumutada keemiseni.
  • Lisada külma veega segatud tärklis ja keeta supp läbi.
  • Jahutada supp korralikult külmavee vannil või jahedas ruumis.
  • Segada omavahel korralikult mascarpone ja vahustatud vahukoor.
  • Serveerida keedus mascarpone-vahukoore vahuga.

Vahule võib peale panna värskeid marju ja peenestatud ürte, näiteks piparmünti, melissi vms.