Lillkapsas juustukastmes

Retsepti soovitab: Energia Talu

KOOSTISAINED

Kogus: 4-le inimesele

  • 500 g lillkapsast

Juustukaste

  • 3 spl nisujahu
  • 6 dl piima
  • 0,5 tl soola
  • musta pipart
  • 3 dl riivjuustu
  • 1 dl hakitud peterselli

Foto: Energia Talu

  • Jagada lillkapsas õisikuteks ja keeta kergelt soolases vees 5 minutit.
  • Samal ajal kuumutada ja segada jahu kastrulis vähese piimaga (segada nii, et ei jääks tükke).
  • Lisada ülejäänud piim ja vispeldada mõni minut.
  • Lisada juust, sool ja pipar ja kuumutada segades, kuid mitte enam keema lasta.
  • Nõrutada lillkapsas sõelal ja tõsta serveerimisnõusse.
  • Niristada peale kaste ja puistada üle hakitud petersellilehtedega.