Eesti kartulisalat

KOOSTISAINED

  • 400 g koorega keedetud kartuleid
  • 1 keskmine sibul
  • 4 keedetud muna
  • 150 g hapukurki

Kaste

  • 100 g hapukoort
  • 100 g majoneesi
  • soola, pipart
  • maitserohelist

Foto: www.eestitoit.ee

  • Koorega keedetud kartulid jahutada peale keetmist hästi maha ning koorida.
  • Üks keedetud muna jätta salati kaunistamseks.
  • Kartulid, kurk ja ülejäänud munad tükeldada kuubikuteks, sibul hakkida.
  • Majonees ja koor segada, kaste maitsestada.
  • Salatiained segada ettevaatlikult, lisada kaste, segada läbi.
  • Kartulisalatisse võib soovi korral panna porgandit, hernest, värsket kurki, rohelist sibulat, tilli või peterselli.
  • Salatisse võib lisada ka seapraadi, suitsuliha, vorsti, sinki.