Hernepüreesupp koorega

KOOSTISAINED

  • 200 g värskeid või külmutatud herneid
  • 1 mugulsibul
  • 1 suurem porgand
  • 4 dl lihapuljongit
  • 1 spl nisujahu
  • 1 dl piima
  • 2 spl võid
  • soola

Lisandiks

  • 1 dl rõõska koort
  • hernelillevõrseid

Foto: www.toidutee.ee

  • Köögiviljad pesta, koorida ja tükeldada suuremateks kuubikuteks.
  • Köögiviljakuubikud kuumutada pooles koguses võis, lisada keev puljong ning herned.
  • Keeta kuni köögiviljad on pehmed ning püreerida.
  • Piimakastme valmistamiseks sulatada potipõhjas ülejäänud või, lisada jahu ning kuumutada tekstuuri muutumiseni. 
  • Valada juurde kuum piim ning keeta kastme paksenemiseni.
  • Lisada piimakaste püreele ning kuumutada keema. Maitsestada soolaga.
  • Serveerida rõõsa koorega ja kaunistada hernevõrsega.