Hõbekala Kalakohviku Sinepiräimedega Rukkipala võileib

Retsepti soovitab: Hõbekala Kalakohvik

Foto autor Tuuli Tammla

Meie retseptis on arvestatud marinaadi kogus u 600 grammi räimefilee kohta.

Kõigepealt valmista esimene soolvesi:

  • 0,5 l vett
  • 3 sl äädikat
  • 1 sl soola
  • 1 sl suhkrut
Marinaad:
  • 3 sl Dijoni sinepit
  • 3 tl mett
  • 3 tl õunaäädikat
  • 1 sl kanget sinepit
  • 1 sl sinepiseemneid
  • 1 dl extra virgin oliiviõli
  • 1 dl vett
  • pisut valget pipart ja soola
  • 2 tl kappareid

Sinepimarinaadi mõte tuli Siimu emalt-isalt, kes on kilu eluaeg sinepi ja õliga purki pannud. Kuna suve algul on aga räime Hiiumaal palju, siis proovisime seda räime peal.

Aseta räimefileed 12 tunniks soolvette  ja alles seejärel tee marinaad.

Räimede marineerimine

Aseta räimed kihiti kaussi või purki, ujuta marinaadiga üle, raputa kihtide vahele kappareid ja pane vähemalt ööpäevaks külmkappi. Tegelikult lähevad marinaadis räimed iga päevaga paremaks (vähemalt nädala jooksul).

Head isu!