Hõbekala Kalakohviku sinepiräimedega Rukkipala

Teenust pakub: Hõbekala Kalakohvik

Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändab sel suvel mööda Eesti Toiduteed ja teeb tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobib imehästi hea kohaliku toiduga.

Hõbekala Kalakohvik jagab oma sinepiräimedega Rukkipala võileiva saladust:
Meie retseptis on arvestatud marinaadi kogus u 600 grammi räimefilee kohta.
Kõigepealt valmista esimene soolvesi - 0,5 l vett, 3 sl äädikat, 1 sl soola, 1 sl suhkrut. Aseta räimefileed 12 tunniks marinaadi ja alles seejärel tee õige marinaad:

  • 3 sl Dijoni sinepit
  • 3 tl mett
  • 3 tl õunaäädikat
  • 1 sl kanget sinepit
  • 1 sl sinepiseemneid
  • 1 dl extra virgin oliiviõli
  • 1 dl vett
  • pisut valget pipart ja soola
  • 2 tl kappareid

Aseta räimed kihiti kaussi või purki, ujuta marinaadiga üle, raputa kihtide vahele kappareid ja pane vähemalt ööpäevaks külmkappi. Tegelikult lähevad marinaadis räimed iga päevaga paremaks (vähemalt nädala jooksul). Head isu!


Kalakohviku menüüs leiate sel aastal rohkem kalu ja erinevaid maitseid. Näiteks on meil 3 sorti marineeritud räimi, õrnsoolatud kala või äkist ja suitsukalast võileivakatteid, mida ise leivale-saiale määrida. Koostöös Eesti Toidutee ja Leiburiga tutvustame ühte meie suupistet - SINEPIRÄIMED.

Sinepimarinaadi mõte tuli Siimu emalt-isalt, kes on kilu eluaeg sinepi ja õliga purki pannud. Kuna suve algul on aga räime Hiiumaal palju, siis proovisime seda räime peal. Kes tahab ise teha, siis retsepti anname ka. Ja kui ei viitsi ise teha, siis tulge meile proovima!

Foto autor Tuuli Tammla