Pärnumaa - Toidupiirkond 2018

Pärnumaa valiti Maaeluministeeriumi poolt 2018. aasta Eesti toidupiirkonnaks.

Toidupiirkonna tiitli kandmine aitab kaasa kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamisele. Sel aastal on siis fookuses Pärnumaa toidukultuur. Üheskoos saame suurendada kohalike toidutootjate ja -pakkujate tuntust ning meelitada piirkonda rohkem külalisi läbi erinevate toidusündmuste korraldamise. Aasta jooksul toimub hulgaliselt toidusündmusi nii Pärnu linnas kui Pärnumaal, mis pakuvad külalistele rohkelt avastamisrõõmu.

Toit on olnud prioriteetseks teemaks Pärnumaa piirkonna arendamisel juba aastaid, mida näitab toiduteemaliste ürituste rohkus piirkonnas, mis täidavad kogu aastat. Piirkonnas on rohkelt tublisid tegijaid, kes aktiivselt kohalikku toorainet kasvatavad ja seda tutvustavad. Näiteks Romantilise Rannatee sündmused on Pärnumaale rohkelt tuntust toonud juba aastaid, neist pikima traditsiooniga on Tahkuranna kurgifestival. Soomaa piirkond on tuntud lisaks viiendale aastaajale ka toreda kevadise ühepäevakohvikute sündmusega, kus tehakse Kaks kohviringi ümber Soomaa. Uusi sündmusi on ka toiduaasta puhul juurde tulemas.

Toidupiirkonna sündmused saavad alguse juba kevadel. Suvel on ürituste kalender põnevaid tegemisi täis pikitud ja lisaks on uusi põnevaid sündmusi tulemas ka sügisel. Septembrikuus toimub Maria Talus Pärnumaa Lõikuspidu, kus pakutakse kohalike toitude kõrvale Pärnumaal valmistatud jooke. Eesti juubeliaasta puhul oleme võtnud eesmärgiks pakkuda Lõikuspeol vähemalt 100 erinevat piirkonna jooki.

Saa osa piirkonna maitseelamustest kõigil erinevatel hooaegadel. Tule meile külla!

Kontakt:
maitsed@visitparnu.com
www.visitparnu.com/maitsed