Hiiumaa - Toidupiirkond 2016

Üle maailma on kohalik toit ja toidutraditsioonid üheks olulisemaks riigi ja piirkonna sümboliks, mis annavad põhjuse avastada reisil olles kohalikku elu-olu ka läbi toidu. Täna võib öelda, et toit osana piirkondlikust kultuurist on põhjus reisimiseks.
Eesti toidutraditsioonid, hea tooraine ja kokkade pühendumus oma piirkonna toidule annab tulemuseks maitsva ja omanäolise toidukogemuse.

Eesti erinevate piirkondade köögi ja kohaliku toidukultuuri väärtustamiseks on Maaeluministeerium ellu kutsunud uue traditsiooni – valida igal aastal välja üks Eesti toidu piirkond ning kuulutada välja selle piirkonna maitsete aasta.
Eesti esimeseks, 2016 aasta toidupiirkonnaks on Hiiumaa.

Koos Hiiumaa maitsete aasta väljakuulutamisega avati 1. mail 2016 Hiiumaal Kärdlas ka Eesti Toidutee, mis ühendab enam kui 120 toidupakkujat üle Eesti.


Fotod Hiiumaa maitsete aasta väljakuulutamisest ja Eesti Toidutee avamisest Hiiumaal, Kärdlas 01.mail 2016.