KIHNU SADAMA ÖÖMAJA hommikusöök

Teenust pakub: Kihnu Sadama Öömaja

Eesti (Kihnu) hommikusöök Sadama Öömajas 2018 hooajal on midagi sellist, mida inimene oma majapidamisest ise maksimaalselt lauale suutis panna - selle järgi olen ka meie menüü kokku pannud.

Kaluriperena peab valikus kindlasti olema kala - pakume seda kas terve suitsukalana, teeme suitsukalast salatit võileivakatteks, marineerime kuidagi, soolame jne.

Kihnus ei saa ilma Kihnu leiva ning kodusaiata, leiba ostame pikaajaliselt koostööpartnerilt või teeme ise ja saia küpsetame alati kodus.

Taluvõi oli asi, mida vanasti leidus ikka igas majapidamises -  nii peab ka see ka nüüd ikka laual olema.

Keedumuna lugu: Ühel ilusal talvisel pühapäeva hommikul rääkis äi mulle hommikusöögi lauas, kuidas vanasti ikka pühapäeva hommikuti nende peres keedumuna pakuti.

Kanade pidamine oli üks elementaarsemaid tegevusi. Minu äia pühapäevase keedumunalooga sai ka muna menüüsse ning vahel saab munast ka midagi muud ju valmistada.  

Kuna ise olen suur suitsuliha armastaja, siis sel aastal võtsin nõuks see kunst selgeks saada. Nii olen oma ahjus suitsutatud liha ka menüüsse lisanud juhuks kui külalised kala ei soovi.

Moos on selline mõnus magus järelamps ning ka hea alternatiiv saiale nende jaoks, kes liha ning kala ei soovi.

Kohvi pole kahjuks kunagi eestlase tüüpiline hommikusöögi komponent olnud, küll aga käivad kõik meie tegevused juba ammusest saati ajaga kaasas ning on maailmamoest tugevalt mõjutatud. Nii ei saa ka meie oma külalistele hea hommikukohvi pakkumisest keelduda.