Inspiratsiooni hommikusöögiks jagab Markofka Toidutoa peakokk Inga Paenurm

Vaata videod ja katseta retsepte!


Porgandi omlett

  • 350 g riivitud porgandit
  • 4 muna
  • 150 g vahukoort
  • 25 g õli
  • soola, pipart, maitserohelist (maitse järgi)

Prae pannil porgand kuldpruuniks, lisa kausis kokku segatuna muna ja vahukoor ja maitseained.
Vala pannile ja aseta ahju 180 kraadi juurde valmimiseni.

Tervise jook

  • 0,5 l keefiri
  • 2 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 100 g pähklisegu

Aseta kõik toorained blendrisse ja peenesta. Joo koheselt.

Kohupiimaga täidetud suvikõrvits

  • 2 suvikõrvitsat
  • 150 g kohupiima
  • 100 g juustu
  • 1 tl tomati, küüslaugu ja peterselli kuivsegu
  • soola, pipart maitse järgi

Poolita suvikõrvits ja tee keskelt tühjaks.
Tükelda sisu peenemaks, lisa kohupiim ja maitseained.
Sega kokku ja täida õõnestatud suvikõrvits.
Aseta peale juust ja küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on kuldpruun.

Suitsune sealiharull valgehallitusjuustuga

  • 2 viilu suitsuliha
  • 4 viilu valgehallitusjuustu

Viiluta 1 cm lihaviilud, aseta peale valgehallitusjuust ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 10 minutit.

Toekas tatrapuder naabrimehe põdrakonserviga

  • 150 g tatart
  • 50 g võid
  • 150 g põdrakonservi

Keeda tatar soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, lisa võid ja põdrakonserv. Lisa serveerimisel rohelist.