Männiku Metsatalu Rukkipala muhhamaraga

Teenust pakub: Männiku Metsatalu

Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändas 2016 suvel mööda Eesti Toiduteed ja tegi tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobis imehästi hea kohaliku toiduga.

Männiku Metsatalu jagab oma Rukkipala võileiva saladust:

Muhhamara

  • 500 g punast paprikat
  • 100 g india pähkleid
  • 100 gr. päikesekuivatatud tomateid õlis
  • 0.5 sl sidruni mahla
  • 2-3 tk (küüs) hakitud küüslauku
  • 1 tl soola
  • natuke jahvatatud pipart
  • 1 sl oliiviõli ja natuke tsilliõli või kuivatatud ja jahvatatud tsillit

Valmistamine:

  • Pese paprikad ja lõika pikuti neljaks. Eemalda seemned ja varrejupp ning laota paprikad ahjuplaadile. 
  • Enne küpsema panemist võib pintseldada ka oliivõliga.
  • Küpseta kuumas ahjus 20-30 minutit, kuni paprikad on pehmenenud ja pealt natuke mustjad.
  • Võta välja ja kata ahjupann fooliumiga. Lase paprikatel (peaaegu täielikult) jahtuda.
  • Koori paprikad. Koor tuleb lihtsalt maha.
  • Pane röstitud ja kooritud paprikad, india pähklid, sidruni mahl, hakitud küüslauk, sool, päikesekuivatatud tomat, pipar, tsilli köögikombaini või kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks.
  • Püreestamise lõpu poole lisa vajadusel oliiviõli.

Muhhamara leidsin Jordaania reisilt. Seda maitsvat määret pakuti hommikusöögiks. See siin on minu variant.


Männiku Metsatalu pakub võimalust puhkamiseks, seminaride- ja pidude läbiviimiseks. Toitlustame siis, kui külaline seda soovib ja nii kuidas kokku lepime.  On kuidagi nii juhtunud, et meie juurde satub päris palju taimetoitlasi aega veetma mõnest päevast kuni nädalani. See on olnud meile suur väljakutse.
Nii on taimetoidu ja täisväärtusliku toidu vastu huvi ka endal kasvanud, mis loob soodsa võimaluse katsetamiseks. Ka reisid annavad ideid ja mõtteid.

Ene Sillamaa, Männiku Metsatalu perenaine