Loona Mõisa Rukkipala koduse vürtsikiluga

Teenust pakub: Loona Mõisa kohvik-restoran

Eestlaste lemmikleib Leiburi Rukkipala rändas 2016 suvel mööda Eesti Toiduteed ja tegi tutvust tublide maitsevõluritega. Ehtne rukkileib tänapäevasel kujul sobis imehästi hea kohaliku toiduga.

Loona Mõisa külalistemaja restoran jagab Teiega oma Rukkipala võileiva saladust:

  • Leiburi rukkipala
  • Karulauguõli
  • Salatilehed (värvilised)
  • Kirsstomatid
  • Maasikad
  • Vürtsikilu filee
  • Värske kurk
  • Sool

Rösti rukkipala ning pintselda kuum leib üle karulauguõliga. Maitsesta salatilehed karulauguõli ning soolaga. Aseta maitsestatud salatilehed leivale. Salatilehtede peale pane poolikud kirsstomatid ning maasikad. Tee vürtsikilufileedest ning kurgilaastudest rullid ning pane leivale peale.


Loona mõis asub suurematest linnadest just niikaugel, et edevamat söögikraami taga ajamas käia ei jõuta. Sestap leiab restorani menüüst peamiselt lihtsaid, kodukandis kättesaadavast toorainest tehtud toitusid.

Võileiva mõttele tuli mõisa peakokk Katriin, kes teeb ise vürtsikilu juba 20 aastat. Seekord otsustati võileivale lisada ka maasikaid, et muuta see veelgi erilisemaks.