Foto: Priit Palomets, Setomaa Turismitalo, MTÜ Setomaa Turism
Taigna valmistamine
- Sõeluda jahu.
- Lisada jahule suhkur, sool, pehme küpsetusmargariin ja muna.
- Lahustada presspärm käesoojas vees.
- Lisada vedelik jahule.
- Sõtkuda tainast kuni see käte küljest lahti tuleb.
- Panna tainas sooja kohta kaetuna kerkima.
- Sel ajal, kui taigen kerkib, valmistada piruka täidis.
Täidise valmistamine
- Hakkida suitsusink väikesteks kuubikuteks.
- Puhastada ja koorida porgand. Riivida peenikese riiviga.
- Puhastada sibul, hakkida peeneks.
- Lisada pannile õli, seejärel sibul ja porgand. Kuumutada neid ca paar minutit. Seejärel lisada kuubikuteks hakitud suitsusink. Kuumutada segu koos.
- Valmis segul lasta jahtuda.
Pirukate valmistamine
- Rullida taigen jahusel laual.
- Lõigata taignast väikesed ruudud ja asetada iga ruudu keskele kuhi täidist.
- Keerata taigen üle täidise ja asetada pirukas pannile liitekoht allpool.
- Lasta pirukal ca 10 minutit kerkida, seejärel määrida munaga.
- Küpsetada ahjus ca 200°C 10-15 minutit.