Foto: Priit Palomets, Setomaa Turismitalo, MTÜ Setomaa Turism
Taigna valmistamine
    - Sõeluda jahu.
 
    - Lisada jahule suhkur, sool, pehme küpsetusmargariin ja muna.
 
    - Lahustada presspärm käesoojas vees.
 
    - Lisada vedelik jahule.
 
    - Sõtkuda tainast kuni see käte küljest lahti tuleb.
 
    - Panna tainas sooja kohta kaetuna kerkima.
 
    - Sel ajal, kui taigen kerkib, valmistada piruka täidis.
 
Täidise valmistamine
    - Hakkida suitsusink väikesteks kuubikuteks.
 
    - Puhastada ja koorida porgand. Riivida peenikese riiviga.
 
    - Puhastada sibul, hakkida peeneks.
 
    - Lisada pannile õli, seejärel sibul ja porgand. Kuumutada neid ca paar minutit. Seejärel lisada kuubikuteks hakitud suitsusink. Kuumutada segu koos.
 
    - Valmis segul lasta jahtuda.
 
Pirukate valmistamine
    - Rullida taigen jahusel laual.
 
    - Lõigata taignast väikesed ruudud ja asetada iga ruudu keskele kuhi täidist.
 
    - Keerata taigen üle täidise ja asetada pirukas pannile liitekoht allpool.
 
    - Lasta pirukal ca 10 minutit kerkida, seejärel määrida munaga.
 
    - Küpsetada ahjus ca 200°C 10-15 minutit.