Setomaa Turismitalo Seto suitsusealiha pirukas

Retsepti soovitab: Setomaa Turismitalo

KOOSTISAINED

Kogus: 32 minipirukat

Taigen

  • 450 g nisujahu
  • 40 g küpsetusmargariini
  • 30 g suhkrut
  • 25 g presspärmi
  • 300 ml vett
  • 1 muna
  • 5 g soola

Täidis

  • 450 g pekisemat suitsusinki
  • 200 g porgandit
  • 50 g sibulat
  • õli
  • 1 muna määrimiseks

Foto: Priit Palomets, Setomaa Turismitalo, MTÜ Setomaa Turism

Taigna valmistamine

  • Sõeluda jahu.
  • Lisada jahule suhkur, sool, pehme küpsetusmargariin ja muna.
  • Lahustada presspärm käesoojas vees.
  • Lisada vedelik jahule.
  • Sõtkuda tainast kuni see käte küljest lahti tuleb.
  • Panna tainas sooja kohta kaetuna kerkima.
  • Sel ajal, kui taigen kerkib, valmistada piruka täidis.

Täidise valmistamine

  • Hakkida suitsusink väikesteks kuubikuteks.
  • Puhastada ja koorida porgand. Riivida peenikese riiviga.
  • Puhastada sibul, hakkida peeneks.
  • Lisada pannile õli, seejärel sibul ja porgand. Kuumutada neid ca paar minutit. Seejärel lisada kuubikuteks hakitud suitsusink. Kuumutada segu koos.
  • Valmis segul lasta jahtuda.

Pirukate valmistamine

  • Rullida taigen jahusel laual.
  • Lõigata taignast väikesed ruudud ja asetada iga ruudu keskele kuhi täidist.
  • Keerata taigen üle täidise ja asetada pirukas pannile liitekoht allpool.
  • Lasta pirukal ca 10 minutit kerkida, seejärel määrida munaga.
  • Küpsetada ahjus ca 200°C 10-15 minutit.