Kihnu Küek´i rabarberiga grillitud forell

Retsepti soovitab: Kihnu Küek

KOOSTISAINED

  • 1 kg forellifileed

Marinaad

  • 200 g rabarberit
  • 1 spl mett
  • 1 tl meresoola
  • 2 küüslauguküünt
  • 6 kadakamarja
  • peotäis tilli
  • jahvatatud musta pipart
  • värsket tüümiani

Meriforell on vääriskala ja seda juba naabritele ei pakuta, kui peremees forelliga merelt koju tuleb. Siis süüakse see kindlasti oma perega ära. Kevadised rabarberid asendavad suurepäraselt sidrunit ja värske till annab mõnusa varakevadise maitse.

Foto: Kihnu Küek

Marinaadi valmistamine

  • Lõigata rabarber väikesteks tükkideks.
  • Panna rabarberi tükid, till, puhastatud küüslauk, mesi, sool, pipar köögikombaini ja mikserdada ühtlaseks massiks.

Kala ettevalmistamine

  • Fileelt eemaldada pintsettidega pindmised luud, tõmmata välja samas suunas, kus need on kasvanud.
  • Paksemale fileele teha sisselõiked, et marinaad paremini kala sisse läheks.
  • Katta kala tükid marinaadiga, masseerida natuke filleesse ja panna grillile või BBQ ahju. Küpsetada kuni kala on valmis, umbes 20 minutit.