Kruubipuder

KOOSTISAINED

  • 8 dl vett või puljongit
  • soola
  • 2 spl võid või rasva
  • 2,5 dl odrakruupe
  • 200 g suitsuliha
  • 2 sibulat
  • 50 g röstitud metsapähkleid

Foto: Tiit Mõtus, EASi foto- ja videopank

  • Kruubid pesta ja leotada külmas vees 2-4 tundi.
  • Vesi või puljong kuumutada keema, lisada sool ja rasvaine ning kruubid.
  • Keeta tasasel tulel või küpsetada ahjus, aeg-ajalt segades, kuni kruubid on täiesti pehmed.
  • Suitsuliha lõigata viiludeks ja praadida. Sibulad lõigata viiludeks ja praadida kuumas võis kuldkollaseks. Praetud lihaviilud ja sibularõngad segada pudru sisse.
  • Serveerimisel lisada metsapähkleid.

Kruubipudru juurde sobivad kõik piimatooted.