Praetud lest, köögiviljad koorekastmes

KOOSTISAINED

Praetud lest

  • 8 värsket lesta
  • soola
  • musta purustatud pipart
  • värsket tilli
  • 30 g õli
  • 30 g võid

Köögiviljad koorekastmes

  • 600 g kartulit
  • 300 g porgandit
  • 100 g mugulsibulat
  • 2 spl võid
  • 7 dl 10% rõõska koort
  • soola
  • jahvatatud valget pipart
  • värsket lehtpeterselli

Foto: EASi foto- ja videopank

Praetud lestade valmistamine

  • Eemaldada lestadelt pea ning sisikond ja pesta voolava vee all puhtaks.
  • Kuivatada köögipaberiga, maitsestada nii seest kui väljast soola ja pipraga.
  • Praadida pannil keskmises kuumuses mõlemalt poolt, kuni kalad on valmis.

Köögiviljad koorekastmes valmistamine

  • Pesta ja koorida kartulid, porgandid ja sibulad.
  • Lõigata kõik suuremateks kuubikuteks.
  • Kuumutada võis sibulad ja porgandid.
  • Poole küpsemise ajal lisada kartulid.
  • Lisada kuum koor.
  • Hautada rooga ahjus nõrgas kuumuses kuni valmimiseni.
  • Maitsestada soola ja pipraga.

Serveerida praetud lestad koos värske hakitud tilli, köögiviljalisandi ja värske peterselliga.