Sealihamaius hapukoorekastmega

KOOSTISAINED

  • 800 g kondiga seakarbonaadi
  • soola
  • musta pipart
  • 1 muna
  • ¼ dl piima
  • 1½ dl riivsaia

Kaste

  • 2 spl nisujahu
  • 25 g võid
  • 3 dl vett
  • 2 dl hapukoort
  • soola
  • maitserohelist

Foto: Toomas Tuul, EASi foto- ja videopank

Sealiha valmistamine

  • Sealiha puhastada vajadusel kõõlustest ning liigsest pekist.
  • Lõigata ristikiudu viiludeks nii, et igale viilule jääb külge kont.
  • Väljaulatuv kondiots puhastada kelmetest.
  • Lihaviilud vasardada õrnalt ning maitsestada soola ja pipraga.
  • Kasta piima-munasegusse ja seejärel paneerida riivsaias.
  • Praadida kuumal pannil rasvaines mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Hapukoorekastme valmistamine

  • Sulatada või, lisada jahu ning kuumutada kerge värvimuutuseni.
  • Seejärel lisada vesi ja kuumutada segades paksenemiseni.
  • Lisada hapukoor ja kuumutada keemiseni.

Lisandiks sobib pakkuda keedu- või ahjukartuleid, erinevaid köögiviljalisandeid. Hästi sobivad lisandiks magushapud kapsad, hapukurk, marineeritud köögiviljasalatid.