Sagadi Mõisa seeneseljanka

Retsepti soovitab: Sagadi Mõisa restoran

Foto: Toomas Tuul

  • Metsaseened (kukeseened, puravikud praetult; riisikad kupatatult) 2dl
  • Mugulsibul 1 suurem
  • Toiduõli 20ml
  • Marineeritud kurk 2tk
  • Purustatud tomatid (tomatipüree) 1 dl
  • Sool, pipar
  • Serveerimiseks hapukoor

Valmista seljankapõhi:

  • haki eeltöödeldud seened
  • ribasta sibul, marineeritud kurk
  • kuumuta potis õli, lisa sibulad kuni muutuvad klaasjaks
  • sega hulka tükeldatud kurk, kuumuta
  • lõpuks pane juurde eeltöödeldud tükeldatud seened, kuumuta.

Valmis seljankamassile kalla juurde nii palju kuuma vett, kui paksu suppi soovid. Keeda, maitsesta.

Serveeri hapukoore ja maitserohelisega, soovi korral ulukilihapallidega.