Heeringä-rüäleevä saladi maaskitõga

Retsepti soovitab: Setomaa Turismitalo

KOOSTISAINED

Kogus: 10-le inimesele

  • 320 g soolaheeringa fileed
  • 320 g rukkileiba
  • 60 g mugulsibulat
  • 70 g hapukoort
  • 140 ml vahukoort
  • 20 g murulauku
  • 140 g maasikaid
  • soola, pipart (soovi korral)

Foto: Lauri Laan, Eesti Maitsed

... ehk heeringa-rukkileivasalat maasikatega

  • Puhastada heeringas ja lõigata väikesteks tükkideks.
  • Purustada leib mikseris.
  • Puhastada sibul ja hakkida sibul väikesteks kuubikuteks.
  • Puhastada maasikad ja lõigata väikesteks tükkideks.
  • Hakkida murulauk peeneks.
  • Segada hapukoor ja vahustamata vahukoor ning maitsestada soovi korral soola ja pipraga (sõltuvalt heeringa soolasusest).
  • Panna kõik komponendid serveerimisnõusse kihiti: leib, heeringas, sibul, maasikad, murulauk jne.
  • Valada kastmega üle ja kaunistada maasikatega.