Hapukapsa-porgandi püreesupp

Retsepti soovitab: Energia Talu

KOOSTISAINED

Kogus: ca 1 l ehk 4-5-le inimesele

  • 200 g hapukapsast
  • 300 g puljongit või vett
  • 50-100 g porgandit
  • 200 g 20% rõõskkoort
  • 100 g võid
  • 200 ml piima
  • soola, suhkrut

Tu ruug sobis enne päämist süüki. Võid anda toda ka väljastpoolt mede maale tulnule!

Foto: Energia Talu

  • Hapukapsas ja porgand panna puljongiga/veega/ keema.
  • Lisada maitseained. Keeta, kuni ained on pehmed.
  • Parema väljanägemise saamiseks võib tükeldatud porgandit eelnevalt pruunistada.
  • Keedus püreerida ning lisada juurde rõõskkoor, seejärel kuumutada keemiseni.
  • Maitsestada lõplikult.
  • Enne serveerimist lisada vahustatud piim.
  • Serveerida maitserohelise, rukkililleõisikute, röstitud sepikuga.