Männiku Metsatalu leesputke pesto

Retsepti soovitab: Männiku Metsatalu

  • 300 g leesputke lehti
  • 100 g india pähklit
  • 2-3 küüslaugu küünt
  • 100 g oliivõli
  • 1 tl mett
  • 1 laimi mahl (hooajal võib panna rabarberi mahla)
  • natuke sool soola ja pipart
  • Purusta koostisained köögikombainis.

Tavapärane pesto on parmesani juustuga, aga meie juustu ei lisa, kuna väga paljud ei söö piimatooteid.

Leesputk kiirendab ainevahetust ja soodustab seedimist. Igasugustest söödavatest lehtedest: basiilik, rucola, petersell, naat, nõges ja õitest (kurgirohi, saialill jne.) annab pestot teha, ja kindlasti leiab iga perenaine oma lemmiku. Kõige parema saab minu meelest erinevaid lehti ja õisi kasutades. Hea võimalus süüa maitsvat ja vitamiinirikast toitu.