Männiku Metsatalu muhhamara

Retsepti soovitab: Männiku Metsatalu

  • 500 g punast paprikat
  • 100 g india pähkleid
  • 100 gr. päikesekuivatatud tomateid õlis
  • 0.5 sl sidruni mahla
  • 2-3 tk (küüs) hakitud küüslauku
  • 1 tl soola
  • natuke jahvatatud pipart
  • 1 sl oliiviõli ja natuke tsilliõli või kuivatatud ja jahvatatud tsillit
  • Pese paprikad ja lõika pikuti neljaks. Eemalda seemned ja varrejupp ning laota paprikad ahjuplaadile.
  • Enne küpsema panemist võib pintseldada ka oliivõliga.
  • Küpseta kuumas ahjus 20-30 minutit, kuni paprikad on pehmenenud ja pealt natuke mustjad.
  • Võta välja ja kata ahjupann fooliumiga. Lase paprikatel (peaaegu täielikult) jahtuda.
  • Koori paprikad. Koor tuleb lihtsalt maha.
  • Pane röstitud ja kooritud paprikad, india pähklid, sidruni mahl, hakitud küüslauk, sool, päikesekuivatatud tomat, pipar, tsilli köögikombaini või kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks.
  • Püreestamise lõpu poole lisa vajadusel oliiviõli.

Männiku Metsatalu perenaine Ene: "Muhhamara leidsin Jordaania reisilt. Seda maitsvat määret pakuti hommikusöögiks. See siin on minu variant."