Saaremaa puhta looduse keskel asuv avatud mahetalu, mis pakub võimalust kohalike toodete maitsmiseks, kaasa ostuks ja katsetamiseks küpsetiste töötubades. Muuhulgas saab ka kõhu täis.
Avatud:
Saaremaa puhta looduse keskel asub avatud mahetalu, mis kutsub talutuuril tutvuma teravilja teekonnaga põllult toidulauale. Näha saab, millised näevad välja tatar ja spelta ning kuidas kiviveskis saab terast jahu.
Talupood-kohvikus saab degusteerida ja kaasa osta talu tooteid - nii jahusid kui erinevaid küpsetisi nagu traditsioonilist taluleiba, hooajaliste lisanditega kooke, pirukaid, saiu ja küpsiseid.
Eelneval broneerimisel korraldatakse erinevaid küpsetamise töötubasid nii lastele kui täiskasvanutele.
Eelneval broneerimisel pakutakse ka toitlustamist kuni 24 inimesele.
Koplimäe põllud asuvad kadakate vahel ja eemal suurematest maanteedest. Viljad säilivad kõige paremini oma looduslikus kestas ja seepärast tehakse kõik töötlused väikepartiidena vastavalt tellimustele, et tagada kõrgeimat võimalikku kvaliteeti.
Suure raviväega tatart kooritakse õrnalt, et säiliks kupra elujõud ja väärtus. Tatrast on kasulikud nii terad (tangud, jahu, manna), idud kui noored taimed ja lehed-õied. Samuti sobib tatar väga paljudesse toitudesse ja küpsetistesse.
Speltanisu on üks vanimaid kultuurtaimi ja oma sisult tunduvalt väärtuslikum kõikidest teistest tänapäeva teraviljadest. Vanade uskumuste kohaselt peeti speltat ka õnneviljaks, mis lisaks tervist parandavatele omadustele ravivat ka masendust. Organism talub speltanisu paremini kui tavalist nisu, sest seda on tal kergem omastada.
Kõik Koplimäe jahud on mahesertifitseeritud, jahvatatud kiviveskis, külmalt ja ilma lisaaineteta. Koplimäe kiviveski on tänapäevane versioon traditsioonilisest kiviveskist, kus vili peenestatakse kivide vahel ja jahu kokkupuude rauaga on minimeeritud. Külm jahvatus tähendab seda, et jahvatamisel jääb jahu temperatuur alla 35 kraadi, millega vähendatakse vitamiinide ja toitainete kadu jahvatuse käigus. Nii jääb toodetes püsima ka viljas leiduv vägi.
Puhas ja terve vili käib veskist läbi ainult ühe korra. Jahvatatud viljast, mis väljub otse veskist, saab 100% täisterajahu ning läbi sõelamasina peenem püülijahu, manna ja klii. Sõelumisel jääb püülijahusse ka kasulikke peenemaid idu osi, toitaineid, mineraale ja kiudaineid. Seepärast ongi püülijahu kreemikas (mitte valge).
Pererahvas soovib teile meeldivaid, huvitavaid ja maitsvaid elamusi mahetalus!