Tamme-Kopra talu

Kaunid tordid, maitsvad küpsetised ja parimad kaneeli-koriandri meepräänikud Peipsi Suveniirina ... söö ja naudi!

Tamme-Kopra talu perenaisena olen armastanud juba lapsest saati toiduga katsetada. Õppisin seda oma ema, kes oli kodukandi üks hinnatumaid inimesi kolhoosi peolaudadele toidu valmistamisel ja laua katmisel, kõrvalt. Tortide juurde jõudsin põhjalikumalt umbes 6 aastat tagasi, kui avastasin internetis surfates, et "kas tõesti on võimalik nii uhkeid torte valmistada?". Suurest soovist katsetada ja piire kompida sai põnev ja seiklusrikas hasart. Algne hobi ja kirg muutuks hiljem tööks.

Olen ennast täiendanud koolitustel ja töötubades, nii kodus kui võõrsil, rahvusvaheliste meistrite käe all. Vahel jagan omandatud teadmisi ja tordi tegemise oskusi rõõmuga ka teistele.  Valikus pakun sefiiri-, kohupiima- ja martsipani/suhkrumassitordi valmistamise töötubasid. Lisaks õpetan ehitama ja kaunistama piparkoogimaju. Valikus on piparkoogi kaunistamise, käsitöökommide - pulgakookide, söödavate suhkrulillede, leiva valmistamise töötoad. Õpetan kõike, mida olen ise õppinud ja omandanud, nii individuaalselt kui ka gruppidele (maksimum 6-8 inimest grupis).

Valmistan nii soolaseid kui magusaid torte pulma-, firma ja stiilipidudele ning sünnipäevadele, juubelitele. Valikupagas on suur ja lai, k.a.vegantordid. Lisaks tortidele küpsetan kringleid, leiba, saiakesi, teen kooke ja küpsiseid, piparkooke nii tavalisi kui ka uhkeid pitsiga. Toode valmib koostöös kliendiga, just selline nagu talle sobib ja maitseb.

Kokkuleppel transpordin alates 8 kg tordid lisatasu eest sündmuspaika.

Tooted valmivad selleks kohandatud koduköögis. Valmistan need üksi, seetõttu on ka tootlikkus väike ja valmistamine toimub eelneval broneerimisel, soovitavalt kaks nädalat varem. Pulmatortide tellimusi hakkan suveks võtma tavaliselt juba jaanuaris. Puhkan pühapäeval ja esmaspäeval.

Tamme-Kopra Talu kuulub Peipsi Toidu võrgustikku, kus 30 tootjat väärtustavad Peipsimaa toidu omapära ja muudavad selle ühtseks tervikuks, kasutades piirkonna omapära, ressursse ning toorainet.

Minu valmistatud kaneeli ja koriandri meepräänikute seeria võitis 2017a. Peipsi Suveniiri konkursi. Meepräänikutel on kujutatud Peipsi äärsete kihelkondade kindakirjad. Meepräänikus on kasutaud 90% kohalikku toorainet .

Toodetes kasutan Eestis toodetud tooraineid, kodu lähedalt korjatud marju ja isekasvatatud aiasaadusi. Kui aega leian, siis tõttan ka ise meelsasti marjule metsa, mis asub paari sammu kaugusel koduuksest.

Huvi korral küsi julgelt!

Osalesin projektis "Eesti 100 Torti", kus 100 tordimeistrit üle Eesti annetasid kaks torti heategevusele ja avaldasid enda salapärased retseptid ühises raamatus "Eesti 100 Torti". Minu retsepti leiab lk. 191.

*
*
*
*
*