Mustikasupp, kitsejuustu jäätis, vahvel

Retsepti soovitab: Kohvik-restoran Hea Maa

KOOSTISAINED

Kogus: 6-le inimesele

Mustikasupp

  • 3 dl vett
  • 2 dl mustikaid
  • 0,25 dl suhkrut
  • 1 sl maisitärklist
  • 0,5 dl vett
  • soovi korral vanilliekstrakti 

Kitsejuustu jäätis

  • 1 vanillikaun
  • 4 dl piima
  • 6 munakollast
  • 2 dl suhkrut
  • 4 dl vahukoort
  • 200 g kalamatsi kitse toorjuustu

Vahvel

  • 2 muna
  • 100 g suhkrut
  • 75 g võid
  • 100 g jahu
  • 1 tl majoneesi
  • kaneeli

Foto: Kohvik-restoran Hea Maa

Mustikasupi valmistamine

  • Segada potis vesi, mustikad ja suhkur.
  • Keeta umbes 10 minutit, tõsta pott tulelt.
  • Segada maisitärklis vähese veega, kallata see peene nirena pidevalt segades supi sisse.
  • Kuumutada keemiseni, soovi korral maitsestada vanilliga ja serveerida.

Kitsejuustu jäätise valmistamine

  • Panna potti vanillikaun, lisada piim ja vahustamata koor ning kuumutada keemiseni.
  • Tõsta tulelt, lõigata vanillikaun pikisuunas pooleks ja kraapida seemned kooresegusse.
  • Vahustada munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Valada koor pidevalt segades munavahu hulka.
  • Kallata kõik tagasi kastrulisse ja kuumutada nõrgal kuumusel puulusikaga pidevalt segades kümmekond minutit, kuni segu veidi pakseneb ja lisada kitsejuust.
  • Tõsta tulelt ning jahutada kiiresti külmaveevannis. Eriti kiiresti saab jahutada jääkuubikutega täidetud veevannis.
  • Valada kõik jäätisemasinasse ja valmistada jäätis.
  • Kui masinat pole, siis tõsta segu madalasse kaussi ja aseta vähemalt neljaks tunniks sügavkülma. Vahustada massi iga poole tunni tagant, et jäätis saaks kohevam ega tekiks jääkristalle.
  • Serveerida kohe või panna karbiga sügavkülma.

Vahvli valmistamine

  • Vahustada muna suhkruga.
  • Lisada sulatatud rasvaine ning vaheldumisi majonees ja jahu.
  • Segada hoolega tainas läbi, et sinna jahutükke ei jääks.
  • Lasta tainal pool tundi enne küpsetamist seista.
  • Kuldseks küpsenud vahvlid keerata kohe rulli või tuutuks.