Orsotto, ürdiõli

Retsepti soovitab: Kohvik-restoran Hea Maa

KOOSTISAINED

Orsotto

  • 2 dl odrakruupi
  • 0,5 sibulat
  • 1 dl valge veini
  • ca 7 dl vett
  • 150 g Forte Special kõva juust
  • soola, pipart

Ürdiõli

  • 1 dl värsket hakitud tilli, peterselli, karulauku
  • oliiviõli
  • soola

Foto: Kohvik-restoran Hea Maa

Orsotto valmistamine  

  • Loputada kruubid korralikult voolava vee all puhtaks.
  • Hakkida sibul peeneks ning küpsetada pannil korraks läbi, lisada segades juurde kruubid.
  • Praadida kruubid korralikult läbi.
  • Seejärel valada juurde vein ning hakata jaohaaval juurde lisama vett. Vett lisada alguses niipalju, et kruubid oleksid kaetud. Kui vesi aurustub, lisada vett juurde. Korrata tegevust seni, kuni kruubid on juba meeldivalt pehmed.
  • Kõige lõpuks segada sisse juust, viimane peab ilusti rooga ära sulama.
  • Vajadusel maitsestada lõplikult.

Ürdiõli valmistamine

  • Ürdiõli valmistamiseks peenestada maitseroheline, lisada õli ja sool.